Samsung telefonlarında Tizen kullanımını sonlandırıyor

Share

Samsung, hem giriş seviyesi bazı akıllı telefonlarında hem de akıllı saat ve akıllı televizyonları başta olmak üzere pek çok alanda kullandığı Tizen işletim sisteminin geleceğiyle ilgili önemli bir haber var.

Samsung Tizen işletim sistemiyle ilgili önemli bir gelişme 2019 yılında bizleri bekliyor. Tizen işletim sistemi, Linux tabanlı yapısıyla hem az sistem kaynağı tüketen hem de hızlı çalışan bir işletim sistemi. Fakat Android kadar uygulama desteğinin olmaması, özellikle akıllı telefon ve tablet tarafında Tizen işletim sisteminin çok da tercih edilmemesine sebep oldu.

Akıllı televizyonlar ve Gear akıllı saatlerinde Tizen işletim sistemi başarılı bir şekilde kullanılmaya devam ediyor fakat akıllı telefonlarda Samsung, Tizen kullanımını rafa kaldıracak gibi gözüküyor.

Samsung Tizen akıllı telefonları artık göremeyeceğiz!
2017 yılında çıkarttığı giriş seviyesi akıllı telefonların bazılarında kullandığı Tizen işletim sistemini, 2018 yılında hiç göremediğimiz Samsung tarafında, 2019 yılında da Tizen işletim sistemli akıllı telefonları görmeyeceğiz gibi gözüküyor.

Samsung Tizen ne olacak?

Gelen bilgilere göre Samsung, Tizen işletim sistemini kullanan akıllı telefon denemelerini bir daha yapmayacak. Tizen işletim sistemi IOT odaklı akıllı ev ürünlerinde yer alacak.

Akıllı televizyonlarla beraber akıllı buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi pek çok ağa bağlanabilen ve birbirleriyle iletişimde olan cihazda Tizen kullanımını görmeye devam edeceğiz.

Ayrıca Gear akıllı saatlerde de Tizen kullanımının devam edeceği gelen bilgiler arasında.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...