Playstation Classic satışları beklentilerin altında kaldı

Share

Sony’nin bu ayın başlarında piyasaya sürdüğü retro oyun konsolu PlayStation Classic, satışlarıyla bekleneni veremedi. Media Create tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan rapora göre konsol, Japonya’daki ilk haftasında sadece 120 bin adet satabildi.

120 binlik satış rakamının elbette çok büyük bir hayal kırıklığı olduğu söylenemez. Ancak konsolun bu alandaki rakiplerine baktığımızda çok daha etkileyici satışların olduğunu görüyoruz. Örneğin Nintendo’nun SNES Classic konsolu Japonya’da sadece ilk dört gün içerisinde tam 369 bin adet satmıştı.

PlayStation Classic’in global satış rakamları için şu an elimizde herhangi bir bilgi yok. Bildiğiniz gibi NES Classic ve SNES Classic yerel satışları dışında küresel anlamda da Nintendo’nun yüzünü güldürmüştü. 2017’nin Nisan ayında NES Classic, PS4’ü geride bırakarak ABD’de en çok satan konsol olmayı başarmıştı. Bu anlamda PlayStation Classic’in özellikle de ABD’deki satış rakamları merak ediliyor.

3 Aralık’ta piyasaya sürülen PlayStation Classic, oyun seçimleri ve emülasyon problemleri gibi birçok nedenden dolayı oyuncular tarafından pek de olumlu yorumlar alamamıştı. İlk haftalık satış rakamları da bir anlamda bu olumsuz yorumların piyasaya yansıması oldu. Yine de geçtiğimiz hafta çıkan kırılma haberleriyle konsolun satış rakamlarının artabileceği ve Sony’nin uzun vadede başarıya ulaşabileceği konuşuluyor.

PlayStation Classic, Türkiye’de 800 TL’lik fiyat etiketine sahip.

DH

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...