Yıldız kurabiyeli tart

Share

Yılbaşı için geri sayım başlasın!

Malzemeler:
Kurabiye ve tart hamuru için
2 su bardağı un
1/4 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta, yarım çay kaşığı toz tarçın
50 gr margarin ya da tereyağı

Hazırlanışı: Tüm malzemeyi karıştırıp yoğurarak hamur haline getirin. İnce bir şekilde açıp farklı boyutlardaki yıldız kalıpları ile kesin. 160 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Aynı hamuru kullanarak tart kalıbına hamur açın ve yine 160 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Kestaneli pastacı kreması (tartın içine koymak için)
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı haşlanmış kestane.

Hazırlanışı: Yumurta sarısını çırpmaya başlayın, şeker ekleyip çırpmaya devam edin, un ve vanilya ekleyip çırpın ve son olarak süt ekleyip çırpın. Bir tencereye alıp orta ateşte kıvam alana kadar durmaksızın karıştırarak pişirin.

Tartın hazırlanışı: Pastacı kreması piştikten ve soğuduktan sonra haşlanmış kestaneleri robottan geçirerek ya da çatalla ezerek kremanın içine ekleyin. Pişmiş ve soğumuş tart kalıbının içine kremayı doldurun. Yıldız kurabiyeleri üzerine yerleştirip pudra şekeri serperek süsleyin.

EvBahçe / Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...