2019 iPhone XI tasarımı ortaya çıktı

Share

2019 iPhone modelleri ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bugün paylaşılan konsept tasarımıyla birlikte 2019 iPhone XI tasarımı gözler önüne serildi. İşte yeni iPhone modelleri böyle görünecek!

2019 iPhone XI tasarımı ortaya çıktı

Yeni iPhone modellerini geride bırakan Apple, hız kesmeden yeni nesil amiral gemi modelleri için çalışmalarına devam ediyor.

Son birkaç gündür Apple’a yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda, 2019’un Eylül ayında tanıtılacak olan modellerden birisinin ise iPhone XI olarak karşımıza çıkacağı iddia ediliyor.

Bu gelişmeyle beraber yapılan çeşitli sızıntıları bir araya getiren YouTube kullanıcısı söz konusu 2019 iPhone XI‘in konsept videosunu paylaştı.

Apple‘ın Ekim ayının sonlarına doğru tanıtmış olduğu iPad Pro modelinden esinlenerek tasarlanan iPhone XI konsept videosu kullanıcıların büyük beğenisini kazanmış durumda. Lafı fazla uzatmadan, siz değerli okurlarımızı söz konusu konsept videosu ile baş başa bırakalım.

Hemen yukarıdan izleyebileceğiniz videodan da görebileceğiniz üzere iPhone XI‘ın daha önceki sızıntılarda da belirtiliği gibi üçlü kamera kurulumu ile geleceği yeniden gözler önüne seriliyor.

iPhone XS‘in yerini alacağı tahmin edilen XI modelinde Apple, hem Touh ID‘nin hem de Face ID‘nin özelliklerinin bir arada kullanılmasına olanak sağlayacak olan bir teknolojiye de yer vereceği konuşuluyor.

Bunun haricinde ise konsept videosunu incelediğimiz zaman, bizleri ayrıca iPad Pro’nun tasarımda olduğu gibi köşeleri yuvarlatılmış bir ekran tasarımı karşılıyor. Bu ekran tasarımın yeni iPhone modellerine bambaşka bir hava kattığını da özellikle belirtelim.

Ayrıca paylaşılan videoda siyah, gri ve kırmızı olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile geleceği belirtilen XI, inceliğiyle de oldukça dikkat çekiyor.

2019 iPhone modellerinde Y-OCTA teknolojine yer verilecek

2019 iPhone XL tasarımı

Apple’a yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda, ilk olarak Galaxy S8+ modellerinde kullanılan Y-OCTA ekran teknolojiyle ilgili teknoloji devinin bir anlaşma imzaladığı ortaya çıkmıştı.

Böylece Apple‘ın son dönemlerde artan üretim maliyetini de düşürecek olan bu ekran teknolojisi, 2019 iPhone’ların daha da ince hale getirilmesinde büyük rol oynayacağını belirtmiştik.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...