Gatwick Havalimanı’nda drone krizi

Share

İngiltere’nin başkenti Londra’nın en büyük ikinci havalimanı Gatwick’te iki insansız hava aracı (İHA, drone) yüzünden Çarşamba gecesinden bu yana tüm uçuşlar durmuş durumda.

Noel tatili öncesi Gatwick’te mahsur kalan 100 binden fazla yolcu, Perşembe gecesini de yerlerde uyuyarak geçirdi.

Sussex Emniyeti, 24 saatten fazladır havalimanı yakınlarında uçan İHA’ları vurmayı düşündüklerini söyledi. Emniyet yetkilileri, “kaza kurşunu” riski nedeniyle daha önce bu seçeneğin üstünü çizmişti.

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson ise sorunu çözmek üzere havalimanına asker gönderdi. Perşembe günü akşam saatlerinde bölgede askerler devriye gezerken görüldü.

Güvenlik yetkilileri, olayın “terör bağlantılı” olmadığını açıkladı. Ancak ortada uçuşları olumsuz etkilmeye yönelik “kasıtlı bir eylem” olduğu belirtildi.

Emniyet yetkilisi Jason Tingley, havalimanının Cuma günü de kapalı kalmasını beklediklerini açıkladı.

BBC

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...