Star Wars fanlarından Darth Vader kısa filmi

Share

Disney‘in filmin haklarını George Lucas‘tan satın almasından sonra gittikçe genişleyen Star Wars evreninde fanların hikayelerinin de önemli bir payı var. Darth Vader için hazırlanan hayran filmi de önemli bir boşluğu dolduracağa benziyor.

Her ne kadar bu konuda Türkçe içerik bulmak kolay olmasa da Disney‘den umduğunu bulamayan Star Wars hayranları için bu tür içerikler mücevher değerinde.

Star Wars fanlarının hazırladığı Darth Vader filmi ne anlatıyor?

Efsanevi serinin hayranları daha önce çizgi roman ve kitap halinde bu tür evreni genişleten yan hikayeleri üretiyordu.

Türkçe’ye de bu kitapların birkaçı çevrilmiş olsa da, İngilizce olarak çok büyük bir Star Wars külliyatı oluşmuş durumda.

Disney‘in filmin ara hikayelerinde bu hikayelerden ve animasyonlardan esinlendiğini biliyoruz. Serinin yeni çıkacak dizilerinde de bu esinlenmenin devam etmesi bekleniyor.

Peki ama hayranların hazırladığı kısa film neler anlatıyor? Kısa filmde Anakin Skywalker ruhen ölmüş ve onun yerini Darth Vader almıştır. Padme’nin ölümü ve Darth Vader’in dönüşümü üzerinden sekiz ay geçmiştir.

Emir 66 komutlarına uymayan bazı klon askerleri ve onları kontrol eden bir Jedi Ustası ve onun genç karısı hakkında İmparator‘un emirlerini uyguluyor.

Ancak kısa filmin başında Vader‘ın, İmparator‘la olan iç çekişmesine de tanık oluyoruz. Klasik üçlemenin son filminde Vader‘ın İmparator‘a olan bağlılığını neden sorguladığı soru işaretiydi.

Kısa film, biraz askıda kalan bu soruyu cevaplamaya yönelik ilginç bir teori sunuyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...