Yurt dışı elektronik aletlere ek bandrol ücreti geldi

Share

Yeni düzenleme ile birlikte, yurt dışından telefon veya diğer getirilecek olan elektronik eşyalardan artık, ek bandrol ücreti alınacak. İşte, elektronik cihazlardan alınacak olan ek bandrol ücretleri!

Yurt dışından telefon getirenlere ek bandrol ücreti

Bugün, Resmi Gazete tarafınca yayınlanan kararname ile beraber ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek olan telefon, televizyon ve radyo gibi görsel veya işitsel yayınlar alabilen cihazlar için, 2019’da bir defaya mahsus ek bandrol ücreti alınacağı duyuruldu.

Söz konusu kararname ile birlikte artık yurt dışından getirilen televizyonlar için 8 Euro, 51 ekrana kadar olan televizyonlar için ise 10 Euro ek bandrol ücreti alınacak.

Bunun haricinde ise, 52 ve 62 ekran televizyonlar için 16 Euro, 68 – 85 ekranlar için 22 Euro ücret alınacakken, 88-116 ekran televizyonlar içinse 34 Euro bandrol ücreti alınacağı belirtildi.

Son olarak, 117-148 ekranlar için 40 Euro ücret alınacağı açıklayan yetkililer, 148 ekran ve daha üstündekiler için 80 Euro ek ücret alınacağını da duyurdu.

Ayrıca, yurt dışından getirilecek olan akıllı telefonlar için 20 Euro gibi bir ücret alınacağı da belirtilirken, tabletler ve bilgisayarlar içinse kullanıcılardan 10 Euro gibi bir ücreti tahsil edilecek.

Her türlü görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazlar için ücret alınacağını açıklayan yetkililer, radyo ve radyo alıcıları için 1-2 Euro, video oynatıcıları için 18 Euro, set üstü medya kutuları içinse 7 Euro ek ücret alınacağını da belirttiler.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...