Buzdolabında saklamanız önerilen 5 kozmetik ürün

Share

Bazı kozmetik ürünlerinin son kullanım tarihini uzatmak ve etkilerini artırmak için buzdolabında saklanması önerilir. Peki hangi kozmetik ürünleri buzdolabında saklanmalıdır?

Kozmetik ürünlerinin çeşit ve içeriklerine göre son kullanma tarihleri de değişiklik gösterir. Ürünlerin etkisini kaybetmemesi için saklama koşulları da son derece önemlidir. Bu noktada bazı kozmetik ürünlerin buzdolabında saklanması önerilir. Hangi ürünlerin neden buzdolabında olması gerektiğini dair bilgileri derledik.

Rujlar

Özellikle yaz aylarında sıcaklardan dolayı rujların yapısında bozulmalar meydana gelir. Eriyen rujları sürmek zorlaşır, hatta kırılabilir. İçerik açısından da rujları ya da lip balm gibi koruyucuları dışarıda muhafaza etmek etkilerinin de azalmasına yol açar.

Göz çevresi kremleri

Göz çevresi kremlerinin genel olarak soğutularak uygulanması önerilir. Bu sayede kan dolaşımı artarak göz çevresindeki şişlikler en aza indirgenir. Bu sayede üründen beklenen olumlu etki oldukça artar.

Eyeliner

Eyeliner uygulamak özellikle inci uçlu ürünlerde oldukça beceri ister. Sıcak ya da güneşin denk geldiği ürünlerin performansı azalır. Uygulamadaki sonuç hüsran olabilir. Özellikle eyeliner sürmeden önce 15 dakika kadar buzdolabında bekletmek daha keskin ve kolay çizgiler çekilmesini kolaylaştırır.

Ä°lgili resim

Parfüm

İçerisindeki kimyasalların gün ışığı ya da sıcaklıklardan dolayı bozulması kokusunda da istenmeyen değişimlerin yaşanmasına neden olur. Buzdolabında muhafaza edilen parfümler ise hem serinletici etki yaratır hem de ürünün kullanım süresi uzar.

Doğal içerikli ürünler

İçeriği tamamen ya da büyük oranının doğal olduğu ürünler bir yandan da en çabuk bozulandır. İçerisinde koruyucu olmadığı için kullanım süresi oldukça düşer. Buzdolabındaki doğal ürünler ise bakteri üretiminden de korunmuş olur.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...