Formula 1 dünyası, Schumacher’in 50. doğum gününe hazırlanıyor

Share

Liberty Media, Ferrari ve Mercedes, 3 Ocak’ta 50. doğum gününü kutlamaya hazırlanan Michael Schumacher için çeşitli kutlama planları yapıyor.

Formula 1’in en çok yarış kazanan, en çok podyuma çıkan ve en çok şampiyon olan pilotu Michael Schumacher, 3 Ocak’ta 50. yaşına girecek.

29 Aralık 2013 tarihinde geçirdiği kayak kazasının ardından başından ciddi şekilde yaralanan Alman pilotun sağlık durumunun nasıl olduğu bilinmezken, Formula 1 taraftarları efsane pilottan gelecek iyi haberi bekliyor.

Bununla birlikte Formula 1 dünyası, 3 Ocak’ta 50. yaşına girecek eski Benetton, Ferrari ve Mercedes pilotunun doğum gününü kutlamak için özel planlar hazırlamış durumda.

Daha önce açıklandığı üzere Ferrari, Maranello’daki Ferrari Müzesi’nde Schumacher’in 50. yaşına özgü bir sergi açacak. Burada Alman pilotun Ferrari kariyerine dair pek çok şey sergilenecek.

Aynı zamanda 2010 ve 2012 yılları arasında Schumacher’in mücadele ettiği Mercedes de Alman pilotu unutmuyor. Schumacher’in kayak kazası yapmadan önce “elçi” olarak görev aldığı Alman üretici, Stuttgart’taki müzesinde Schumacher’in kullandığı araçları ve diğer eşyaları sergileyecek.

Ancak en büyük hamle Formula 1’in sahibi Liberty Media’dan gelmiş gibi görünüyor.

Formula 1 yönetimi, bir hafta boyunca Alman pilotun Formula 1 hayatına dair pek çok hikaye ve özel röportajları sosyal medya platformundan ve internet sitesinden yayınlanacak.

Tüm haftayı Schumacher’e ayıracaklarını söyleyen F1’in sözcüsü, “Böylelikle Michael’ın doğum gününü kutlamış olacağız.” dedi.

Schumacher ailesi de Alman pilot için bir mobil uygulama çıkartacağını duyurmuştu.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...