Sainz: Alonso istediği zaman dönebilir

Share

Carlos Sainz Jr, Fernando Alonso’nun istemesi halinde Formula 1’e dönebileceğini düşünüyor.

Fernando Alonso, 2018 sonunda Formula 1’den emekli olma kararı alırken, McLaren’da kendisinden boşalan koltuğa Carlos Sainz Jr geçti.

Alonso 2018’de güçlü performansla ortaya koymasına rağmen McLaren yeterince hızlı değildi ve beklentilerin altında kaldı.

Durum böyle olunca da Alonso devam etmek yerine, belki de en iyi sürüşlerinden birisini çıkartmasına rağmen emekli oldu.

Alonso’ya yakınlığıyla bilinen, İspanyol sürücünün vatandaşı Sainz, “Gidişi üzücü. Aniden böyle yetenekli bir sürücüye veda etmek gerçekten çok garip. Ama Fernando dünyadaki en iyi sürücülerden birisi olduğu için bu konuda bir avantajı var.”

“Eğer fikrini değiştirirse ve eğer dönmek isterse, istediği an geri dönebilir. Bu gerçekten Fernando için iyi bir şey.”

“Şahsen onun sadece mutlu olmasını, kendi yeteneklerini gösterebileceği ve aynı zamanda eğlenebileceği bir yerde olmasını istiyorum.” dedi.

Abu Dhabi’de ilk kez McLaren aracının direksiyonuna geçen ve testin ardından Alonso’yu arayan Sainz, kış aylarında çifte dünya şampiyonuyla daha fazla vakit geçirmeyi hedefliyor.

Kış aylarında Alonso ile McLaren hakkında konuşup konuşmayacağı sorusuna Sainz, “Kesinlikle konuşacağız. Ona Formula 1 ve McLaren hakkında bazı sorular sormak istiyorum.”

“Ama aynı zamanda sadece bir Formula 1 pilotu olarak değil, bir arkadaş olarak da onunla buluşmayı ve onunla sohbet etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” yanıtını verdi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...