Vanilyalı pembe pasta

Share

Yılbaşı akşamını pembeye boyayalım!

Malzemeler:
• 2 adet sade pasta tabanı
• 2 paket vanilyalı pasta kreması

Şurup için:
• 150 ml su
• 3 yemek kaşığı şeker
• İsteğe göre vanilya, badem aroması, 
2 kaşık konyak

Hazırlanışı:
Şurup için su ve şekeri 5-10 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuyunca istediğiniz aromayı ekleyin. Vanilyalı pasta kremasını paket talimatına göre süt ilave ederek mikserle çırpın. Kremaya isteğe göre farklı aromalar ilave edebilirsiniz. Gıda boyası ile uçuk pembe veya tercih ettiğiniz başka renkler elde edebilirsiniz.

Sade pasta tabanlarını bütün olarak veya istediğiniz şekil ve büyüklükte kesin. Kek tabanının birine şurup sürüp daha sonra hazırlanan kremayı kalınca sürün. Şuruplanmış ikinci katı yerleştirin ve tüm kek katları bitene kadar aynı işleme devam edin. Pastanın tümünü krema veya istenilen renkte hazırlanmış krem şanti ile kaplayın.

1 saat buzlukta veya 2-3 saat buzdolabında bekletin. Hazır profiterol topu kullanacaksanız, topları altlarından delerek krema ile doldurun.

Servis yapmadan mini külahlar, çikolata rendesi gibi farklı pasta süsleme malzemeleri de ilave edebilirsiniz.

Elele / Hazırlayan: Elif Edes Tapan / Fotoğraf: Hande Göksan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...