iPhone 4 için böbrek satan genç, diyalize bağlandı

Share

Apple, 2010 yılında iPhone 4 modelini tanıtmış ve hayranları tarafından da oldukça beğenilen bu modeli satışa sunmuştu. 2011 yılında 17 yaşındaki Çin’li bir genç olan Xiao Wang, bu telefonu alan kullanıcılardan birisi. Ancak onun satın alma yöntemi ve sonrası biraz daha karmaşık. Çin’li genç okulunda bir statü göstergesi olduğu için, iPhone 4 modelini almak için can atıyordu.

Wang, iPhone için böbrek satma kararı aldı

iPhone 4’ü satın almak isteyen genç, yeterli para bulamayınca böbreklerinden birisini satma kararı verdi. O zaman için iPhone 4 almasına fazlasıyla yetecek olan 3,200 dolarlık bu anlaşmayı yaptı ve böbreğinin tekini sattı. Asya kaynaklarına göre bu operasyon yasadışı olarak, uygunsuz bir şekilde gerçekleşti.

Wang‘ın ameliyat olduğu konum, yeterli bir şekilde sterilize edilmediği için Wang’ın böbreklerinden birisi enfeksiyon kaptı. Bu enfeksiyon sonrasında Wang, ölümcül bir hastalığa yakalandı. Asya kaynaklarına göre o zaman iPhone 4 almak için bile yeterli maddi kaynağa sahip olmayan ailesi, diyaliz masrafları sonrası daha kötü bir duruma geldi.

Şu an 24 yaşında olan Xiao Wang, hayatının kalanını diyalize bağlı bir şekilde geçirecek. Daha da önemli olan taraflardan birisi, o zamanlar almak için böbreğini sattığı elektronik aletin yüzüne, şu an kimsenin bakmıyor olması.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...