2019 Ford Kuga tanıtıldı

Share

Yeni tasarımıyla Ford’un SUV’si Kuga dördüncü nesliyle karşımızda. Baştan aşağı yenilenen 2019 Ford Kuga, evvelki nesildeki adaleli görünüşünü bir nebze kaybetmiş. Bakalım Yeni Ford Kuga neler sunuyor?

Ford’un sevilen SUV modeli Kuga dördüncü neslini tanıttı. Tamamiyle yenilenen bir tasarıma sahip olan Ford Kuga, selefine mukayese et 91 kilogram daha hafif ancak daha geniş ve daha uzun.

Eğimli tavan çizgisi ve yuvarlak hatlar ise daha yumuşak bir görünüm ortaya çıkartmış. Model bu haliyle yerden yüksek bir Ford Focus gibi duruyor dersek herhalde yanılıyor olmayız.

Kabinin içerisine baktığımızda ise ilk dikkat çeken 8 inçlik bilgi eğlence sistemi ve opsiyon olarak sunulan 12.3 inçlik dijital gösterge oturumu oluyor. Ayrı olarak Ford Focus modelinde gördüğümüz yuvarlak vitese yeniden Kuga modelinde de yer verilmiş.

6 değişik sürüş moduna sahip olan Ford’un yeni SUV modeli yeni nesil bir hayli güvenlik tedbirinin yanı sıra Head-Up display özelliğine de sahip. 1062 litre olarak izah eden bagaj hacmine ise pandizot üzeride ilave etmiş.

Ayrı olarak şayet içten yanmalı bir motora sahip Kuga satın aldıysanız bu miktarı kayar arka koltuk opsiyonu sayesinde 67 litre daha büyütebiliyorsunuz. Hibrit modellerde ise arka koltuk altında yer alan bataryalar ne yazık ki buna imkan sağlamıyor.

Yeni Ford Kuga motor seçenekleri nasıl?

Yeni Ford Kuga kaputun altında; 180 at ve 240 Nm tork üreten 1.5 EcoBoost turbo benzinli, 254 at ve 373 Nm tork üreten 2.0 EcoBoost turbo benzinli, 120 atlık 1.5 TDCi dizel ve 190 atlık 2.0 TDCi motora sahip.

Bunların yanı sıra 150 atlık 2.0 TDCi dizel motorla hafif hibrit seçeneği sunan Kuga, dört silindirli 2.5 litrelik Ti-VCT şarj edilemeyen (kendi kendini şarj eden) ve şarj edilebilen (Plug-in) hibrit motorlarda duyuruldu. Bu motorlar ise 225 at güç üretebilecek.

2019 seneyin hazanında piyasaya sürülecek olan Yeni Kuga, Plug-in sürümünü ise 2020 seneyin ilkbahar aylarında asfalta çıkartacak.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...