Sony, Face ID’den daha güvenli bir sistem geliştiriyor

Share

Apple, Face ID teknolojisi ile birlikte oldukça güvenli bir yüz tanıma sistemini cihazlarında kullanmaya başlamıştı. Bununla birlikte, Touch ID teknolojisini de bu özellikle gelmesiyle rafa kaldırmıştı. 2019 yılında, mobil cihaz üreticileri yüz kilidi üzerinde yoğun bir şekilde çalışacak gibi gözüküyor. Sony, geliştirdiği lazer yüz tanıma teknolojisi ile bu alanda yeni bir çağ başlatabilir.

Sony, lazer yüz tanıma teknolojisini yıl sonuna sunabilir

Sony’nin Sensör Bölümü Şefi Satoshi Yoshihara, geçtiğimiz günlerde bazı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada bazı telefon üreticilerinin, yeni nesil yüz kilidi teknolojisini cihazlarına entegre etmeyi istediklerini belirtti. Bu nedenle şirketin hem ön hem de arka kameralarda kullanacakları üç boyutlu sensörlerin üretimini arttırmayı planladığını ifade etti.

Bu yeni nesil üç boyutlu kameraların farklı kullanım alanları bulunuyor. Ancak bunlardan en önemlisi, Apple’ın Face ID teknolojisinden daha başarılı ve güvenli yüz tanıma yapabiliyor olması. Apple ve diğer markalarda kullanılan yüz tanıma teknolojileri, yüze ışığı yansıtıp geri dönerken ışığın uğradığı deformasyonu ölçüyor. Sony’nin üç boyutlu kamerası ise, bunun için titreşimli lazer sinyallerini kullanıyor.

Sony, bu yeni sistemin daha ayrıntılı bir model oluşturduğunu ve beş metreye kadar da çalışabildiğini söylüyor. Sony, bu kameraları piyasaya sürmek konusunda gayet ciddi gibi gözüküyor. Seri üretimle birlikte geçecek zamanı düşünürsek, bu yeni teknolojiyi 2019 yılının sonlarına doğru yeni amiral gemilerinde görmeye başlamamız mümkün.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...