Whatsapp, Nokia S40 serisi telefonlara olan desteğini kesiyor

Share

WhatsApp yeni yıl ile birlikte güncelleme desteğini çekeceği telefonları açıkladı.

Dün alınan karar ile birlikte artık Whatsapp Nokia S40 işletim sistemini kullanan eski nesil telefonlara güncelleme desteğini tamamen çekeceğini duyurdu. İşte, güncelleme desteği çekilen Nokia telefonlar!

WhatsApp bu telefonlara güncelleme desteğini kesiyor

Facebook’un 19 milyar dolar ödeyerek satın aldığı ve her geçen gün geliştirmeye devam ettiği anlık mesajlaşma uygulaması ile birlikte, her gün 60 milyar mesaj gönderiliyor.

Aktif olarak günlük 1.5 milyar kullanıcıya ulaşan WhatsApp‘tan bazı eski nesil telefon kullanıcılarını üzecek bir açıklama geldi. Anlık mesajlaşma uygulaması almış olduğu karar ile birlikte artık, Nokia S40 işletim sisteminin kullanan Nokia telefonlara olan desteğin yeni yıl ile birlikte sonlandırıldığı açıklandı.

Hatırlarsanız şirket geçtiğimiz yıllarda, BlackBerry OS, BlackBerry 10 ve Windows Phone 8.0 olan cihazlar için güncellemeleri durdurmuştu.

Yine aynı şekilde Android 2.3.7 ve daha eski olan sürümler için de güncelleme desteğini çekeceğini açıklayan şirket ayrıca, iOS cephesinde ise iOS 7 ve daha önceki iOS sürümleri için 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren güncelleme desteğini çekeceğini de duyurdu. İşte güncelleme desteği sonlandırılan Nokia telefonlar!

Güncelleme desteği sonlandırılan telefonlar

– Nokia 206

– Nokia 208

– Nokia 301

– Nokia 515

– Nokia Asha 201 ve 503 arası modeller

– Android 2.3.7 ve daha eski sürümler ( 1 Şubat 2020)

– iOS 7 ve daha eski sürümler ( 1 Şubat 2020)

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...