Xiaomi Mi 9 özellikleri ve fiyatı sızdırıldı

Share

Xiaomi, 2019 yılında da akıllı telefon pazarına damgasını vurmayı hedefliyor. Bugünkü aktarılan bilgiler doğrultusunda Xiaomi Mi 9 özellikleri ve fiyatı belli oldu.

Xiaomi Mi 9 özellikleri belli oldu

Hatırlarsanız, Xiaomi yetkilileri tarafınca yapılan açıklama ile Redmi‘nin artık Xiaomi‘ye bağlı bir alt marka olarak hizmet vereceği duyurulmuştu.

Bu gelişme ile birlikte ağırlık olarak Mi adı altındaki amiral gemisi cihazlara daha da yoğunlaşacak olan Xiaomi, bu yıl piyasaya süreceği Mi Mix 4 ve Mi 9 modelleriyle birlikte adından oldukça söz ettirmek istiyor.

Bugün ise, Weibo üzerinden paylaşılan bilgiler ile birlikte, merakla beklenen Xiaomi Mi 9 özellikleri gözler önüne serildi.

Xiaomi’ye yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda söz konusu telefonun 19: 9 en-boy oranına sahip olan 6.4 inçlik bir Full HD+ AMOLED ekranın üzerine kurulacağı belirtiliyor.

Xiaomi Mi 8 Explorer sürümünden aşina olduğumuz ekrandan parmak izi okuma sensörüne de sahip olacak olan Mi 9 oldukça iddialı teknik özelliklerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Tüm bu detayların haricinde, 32W Hızlı Şarj 4.0 desteğine sahip olacak olan yeni amiral gemisini 3500 mAh boyutundaki bir bataryanın beslediğini de görmekteyiz.

Kamera konusunda ise kullanıcılarına bambaşka bir kamera deneyimi yaşatmayı hedefleyen Xiaomi, Mi 9 modelinde 48 MP ana kamera olmak üzere toplamda üç adet arka kamera yer alacak. Telefonun tarafındaysa, 24 MP IMX576 sensörünün bulunduğunu da görmekteyiz.

Qualcomm‘un Hawaii’de düzenlediği etkinlik sırasında 5G desteği ile birlikte duyurduğu Snapdragon 855‘den gücünü alacak telefonda ayrıca, 6 veya 8 GB RAM kapasitesine sahip olacağı ön görülüyor.

Bununla birlikte 128 GB dahili depolama alanına sahip olacak olan amiral gemisi 436 dolardan satışa sunulması da ön görülüyor.

Beklenen Xiaomi Mi 9 özellikleri

Xiaomi Mi 9 özellikleri ve fiyatı

Ekran: 6.4 inç, 19:9 Full HD+ AMOLED
İşlemci ve Grafik Birimi: Snapdragon 855 – Adreno 640
RAM: 6 veya 8 GB RAM
Depolama: 128 GB depolama alanı
Arka üçlü kamera: 48 MP ana kamera + 12 MP ikincil kamera + uzaklık ölçer sensörü
Ön Kamera: 24 MP IMX576
Batarya: 32 W Hızlı şarj 4.0 destekli 3500 mAh
Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C
İşletim Sistemi: MUIU 10 tabanlı Android 9.0 Pie

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...