Ocak ayını sevmemek için 10 neden

Share

Tıpkı ‘pazartesi sendromu’ gibidir ocak ayı. Yılın ilk ayı olması, üzerine türlü hayaller, beklentiler yıkmasının dışında, pek çok zorluğu da peşinden getirir. Hanginizin ocak ayı muhteşem geçmiştir, düşünün bir kere…

Çevrenize sorun, arkadaşlarınıza, ailenize… Kimin ocak ayı, şu ömrü hayatında unutulmaz olabilir ki? Varsa yazın, sizi el üstünde taşıyacağız, söz!

İşte ocak ayını sevmemeniz için 10 neden:

1- Kış mevsiminin en buz tuttuğu hallerinden biridir. Bakınız şekil A, pencereden dışarıda gördüğünüz manzara pek iç açıcı değil, öyle değil mi? Gerçi bozulmamış bir kar görüntüsüyse, gözlerinizin gördüğü, o zaman bir tutam güzelliktir yaşadığınız. Ancak gelin görün ki, Ocak nemrut bir aydır. Fırtına, soğuk, çamur, kar, kış, kıyamet… Yağmuru da davet ettiniz mi, hah işte, değmeyin donmaya!

2- En fakir olduğumuz aydır. Maaşımıza zam geleceğini zannetsek de hep yanılırız. Bir de üstüne üstlük geçen ayın yılbaşı faaliyetleri, hediyeleri vesaireleri nedeniyle kredi kartına fazla fazla yüklenmişizdir.

3- Herkes mutsuz, sıkıcı ve sinir bozucudur. Aralık’ta yeni yılı karşılayacağı için sevinen tiplerin yerini, hayattan bezmiş sizin gibi tipler alır! Nefretlerden nefret beğenirsiniz.

4- Yıllık planlamalar hayallerinizde yaşarken, çalıştığınız şirketler de yıllık hedeflerini yapıp iyice canınızı sıkar. Siz hayallerinizle yaşamayı tercih ederken, cebinizin biraz para görmesi için şirketlerin hayallerine erişmek zorunda kalmak, paha biçilemezdir!

5- Kimse dışarı çıkmak istemez. Çünkü hava soğuktur ve herhangi bir partinin eğlenceli olabilmesi için kalabalığa ihtiyaç vardır. Hani nerede bu kalabalık?

woman-depression-sad-snow-winter-christmas

6- Facebook ve Instagram paylaşımları mide bulandırıcıdır. “Yeni bir yıl, yeni bir ben” gibi sloganlarla parlak buluşlar yaptığını iddia eden arkadaşlar veya arkadaşların arkadaşları çoğalır.

7- Kendinizi değiştirmek ve o klişe “yeni bir ben” kavramına uyabilmek için rahatsız edici bir arzu duyarsınız. Kendinize hayali veya yazılı listeler yapar ve onları bir yıl boyunca uygulayabilmek için iradenize takometre takarsınız ki bakalım ölçüyü tutturuyor musunuz!!!

8- Pek çok çift ocak ayında ayrılır. Kırık kalpler sokağında inecek var, alırız bir dal!

9- Ayrılıkların ocak ayında yaşanmasıyla detoks metoks programı yalan olur. Gelsin kilolar, yaşasın pastalar börekler! Bir kutu mendil yanı başınızda durur, cep telefonuna saatlerce bakılıp öyle uykuya dalınır.

10- Ocak ayı çok uzun sürer. Bitmek bilmez. Sanki bir yıl gibidir. 31 çeker zaten, Şubat’ı daha çok sevmek için büyük bir nedendir. Ocak ayı, hayatınızın en kabus ayı, bitmek bilmeyen kötü bir yemek gibidir. Bitsin diye durmadan çiğner durur, hep ama hep yüzünüzü buruşturursunuz.

Cosmopolitan/Nilüfer Türkoğlu

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...