Xiaomi Mi A3 geliyor!

Share

Xiaomi, Android One programına dahil olan ilk telefonu Mi A1’i geçtiğimiz yıl kullanıcılar ile buluşturmuştu. Rakiplerine göre uygun fiyata ve stok Android arayüzüne sahip olan Mi A1’in ardından, geçen yaz Mi A2 ve Mi A2 Lite tanıtıldı.

Her iki akıllı telefon, Mi A1 ile benzer şekilde ülkemizde ve dünya genelinde yoğun ilgi gördü. Özellikle Android One programına dahil olan bu cihazların, güncellemeleri en hızlı şekilde alıyor olması kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

Xiaomi Mi A3 geliyor!

Gözler şimdiden Mi A3’e çevrilirken, cihaz hakkında ilk ipucu Android Pie güncellemesinden geldi. Amiral gemisi Mi 8 ve Mi Mix 3 modellerinin Android Pie güncellemesinin kaynak kodlarında, orchid_sprout kod adlı bir cihaz görüldü.

Kod adının sonunda yer alan sprout ifadesi, başta önceki Xiaomi Mi A3Xiaomi telefonları da olmak üzere hemen hemen tüm Android One cihazlarını tanımlamak için kullanılır. Örneğin, Mi A1 modeli tissot_sprout kod adına sahipti.

Mi A2 modeli jasmine_sprout, Mi A2 Lite modeli ise daisy_sprout kod adlarını kullanırken, tahmin edebileceğiniz gibi Android Pie güncellemesinde ortaya çıkan bu yeni kod adının Xiaomi Mi A3 modelini ifade ettiği düşünülüyor.

Tabi, Orchid_sprout model koduna sahip bu cihaz hakkında şu anda pek bir bilgi yok. Sadece NFC desteğine sahip olacağı bilinen cihazın, Xiaomi’nin cam arka kapağa sahip ilk Android One telefonu olması bekleniyor.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...