Louvre Müzesi, Beyonce sayesinde rekor kırdı

Share

Müzik dünyasının güçlü çifti Beyonce ve Jay-Z, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Louvre Müzesi’nde Apes**t klibini çekince, müze geçtiğimiz yıl 10,2 milyon ziyaretçi, kabul ederek bir rekora imza attı.

Mouvre Müzesi’nden yapılan açıklamada, “Dünyanın başka yerlerinden Louvre’a ilgi, Beyoncé ve Jay-Z’nin Apes**t klibi ile müzenin en büyük sanat eserlerine saygı gösterilmesiyle desteklendi” denildi.

37 yaşındaki pop şarkıcısı Beyonce ve 49 yaşındaki rap şarkıcısı eşi Jay-Z’nin Everything Is Love adlı ortak albümleri için çektiği klip, YouTube’da 147 milyon izlenme elde etti.

Klipte modern dans performanslarının yanı sıra Louvre’un önemli eserleri Yunan heykeli Samothrace’in Kanatlı Zaferi, Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa’sı, Jacques-Louis David’in The Coronation of Napoleon tablosu da görülüyor.

Müze, Beyonce ve Jay-Z’nin klibi sayesinde ABD’den, Çin’den, Brezilya’dan ve Avrupa ülkelerinden ziyaretçilerini artırdı.

Fransa’nın başkentinde turizm, 2015 yılındaki terör saldırılarından sonra keskin bir düşüş yaşarken 2017’den itibaren yeniden atağa geçti.

Number 1

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...