Rockstar, GTA 6 için çalışmalara başlamış olabilir

Share

Rockstar Games, geçtiğimiz nesilde satışa sunduğu Grand Theft Auto V sonrasında, Red Dead Redemption 2 ile muazzam bir geri dönüşe imza atmıştı. En ince ayrıntısına kadar hazırlanan Vahşi Batı temalı oyun, bizleri fazlasıyla büyülemişti. Red Dead Redemption oyununun öncesindeki bir zamanı konu alan devam oyununda, Arthur Morgan ve Van der Linde çetesinin hayatta kalmak için verdikleri savaş ve bu bağlamda da başlarından geçenler anlatılıyordu. Epey uzun bir oynanış süresi olan Red Dead Redemption 2, Kasım ayının sonlarına doğru faaliyete geçen Red Dead Online ile ellerimizden daha uzun bir süre düşmeyecekmiş gibi görünüyor. Diğer yandan ise sizlere müjdeli bir haberimiz var. Rockstar Games, yeni nesil için çalışmalara artık başlamış gibi görünüyor.

İlk olarak Gear Nuke sitesi tarafından fark edilen bir detaya göre, Rockstar Games bir takım iş ilanları vermiş. L.A. Noire oyununda kullandığı Face Scanning teknolojisi ile bir çığır açan şirket, halihazırdaki yüz animasyonları ile gerçekçiliğe meydan okuyor. Ancak belli ki bu kaliteyi daha da ileriye taşımaya kararlılar. Rockstar New York için Teknik Yüz Geliştiricisi ve Rockstar Toronto için de Kıdemli Teknik Sanatçı pozisyonlarına ek olarak, Hareket Yakalama Araçları Geliştiricisi pozisyonu için de uygun bir eleman aranıyor.

Teknik Yüz Geliştiricisi ilanının açıklamasında, gelecekteki yapımlar için yeni teknolojiler araştırmaya ve geliştirmeye yardım için animasyon ve yüz hareketi yakalamaya odaklanılacağından bahsediliyor. Bu odak ise yüz takibi, yüz animasyonu, yüz tanıma ve halihazırdaki araçlar için iyileştirmeleri kapsıyor. Kıdemli Teknik Sanatçı tarafında sadece animasyon ile ilgili bir çalışmanın gerçekleştirileceğini öğreniyoruz. Bu ise animasyonu yeniden hedefleme, yüz animasyonu takibi / teçhizatı, ikinci hareket simülasyonu ve karakter deformasyonu gibi detayları kapsıyor. Hareket Yakalama Araçları Geliştiricisi ilanı ise Rockstar Games şirketinin yeni nesil projeler için çalışmalara başladığını belgeliyor; çünkü yeni nesil Hareket Yakalama teknolojisi araçlarının oluşturulması üzerinde durulacak.

Son olarak, Rockstar India kolu da Araç Sanatçısı pozisyonu için bir iş ilanı açmış. Bu iş ilanının detaylarına bakacak olursak da sıradaki Rockstar Games projesinin Grand Theft Auto 6 olabileceği yönünde bir işaret veriyor diyebiliriz. Öyle ki uygun adayın, arabalar, kamyonlar ve kamyonetler, motosikletler, helikopterler, uçaklar, askeri araçlar ve tekneler de dahil çeşitli türdeki araçların modellenmesinde ve tekstüre edilmesinde geniş bir deneyiminin olması isteniyor. Böylesi bir deneyime ihtiyaç duyulacak olan aklınıza gelen ilk Rockstar Games oyun serisi hangisi? Tabii ki Grand Theft Auto.

Şimdilik bu konuda resmi bir açıklama yok. Ne var ki geçmişe bakacak olursak, Grand Theft Auto IV sonrasında çıkan Red Dead Redemption, Red Dead Redemption sonrasında çıkan Grand Theft Auto V ve Grand Theft Auto V sonrasında çıkmış olan Red Dead Redemption 2, bizlere Rockstar Games şirketinin iki seriyi dönüşümlü olarak geliştirme yoluna gittiğini açıkça gösteriyor. Hal böyle olunca da sıra tabii ki Grand Theft Auto 6 oyununa gelmiş gibi görünüyor.

Tamindir

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...