Serinletici Sinema Kulübü: Puss in Boots

Share

Serinletici Sinema Kulübü, bu hafta sizleri animasyon dünyasına davet ediyor. Bu pazartesi içinizde ‘sendroma’ yakın titreşimler hissediyor ve bir kahramana ihtiyaç duyuyorsanız doğru yerdesiniz. Haftanın filmi Puss in Boots, sizlere eğlenceli bir kahramanlık hikayesi anlatacak.

‘Ortak hayal’
Henüz bir yavruyken yetimhanenin kapısına bırakılmıştı. En yakın arkadaşı Humpty Alexander Dumpty adında bir yumurta oluvermişti. Koruma içgüdüsü ile daha da yakınlaşmışlardı birbirlerine. Ve sonunda ortak bir hayali paylaşırken bulmuşlardı kendilerini. Yumurtanın tek istediği efsanelere konu olan sihirli fasulyeleri bulmak ve zengin olmaktı. Zamanla bu fantastik hikaye daha bir gerçekçi görünmeye başlamıştı kediye de.

Ä°lgili resim

Aşırıcılıktan hırsızlığa…
Hayalci bir yumurta ile cesur yürekli bir kedinin hikayesiydi bu. İkisinin de ortak noktası haylazlık ve yaramazlıktı. Birkaç aşırıcılık işi çok büyütülecek bir şey değildi belki ama büyük bir hırsızlığı planlamak bir hayli ürkütücüydü. Kedi, yaşadıkları San Ricardo kentinde bir kahramana dönüşürken, Humpty Dumpty de dizginleyemediği bir kıskançlıkla arkadaşının yükselişini izliyordu. Oysaki onlar yetimdi, ikisi de dışlanmıştı. Fakat şimdi dışlananın sadece kendisi olduğunu hissediyordu.

Ä°lgili resim

Firar.
Kediye gösterdiği cesaret dolayısıyla bir çift çizme ve şapka hediye edilmişti. Onuru simgeliyordu bu eşyalar. İşte böylelikle Çizmeli Kedi olarak anılmaya başlandı. Humpty Dumpty’nin planladığı hırsızlık gecesine kadar… Başına geleceklerden habersiz arkadaş kurbanı olan Çizmeli Kedi, yumurtayı kaderiyle baş başa bıraktı ve sevdiği San Ricardo kasabasından firar etti.

puss in boots ile ilgili görsel sonucu

Büyük bir amaç…
Aradan uzun yıllar geçti. Çizmeli Kedi hala bir kaçak olarak yaşamını sürdürüyordu. Yolu tekrar Humpty Dumpty ile kesiştiğinde ise bir kez daha kendisinden habersiz kurulan planların ortasına düşmüştü. Üstelik bu kez yalnızca itibarı değil kalbi de tehlike altındaydı. Çapkınlığıyla ün salmış olan Çizmeli Kedi, yumurtanın ekibinde yer alan Kitty Softpaws’a tam anlamıyla tutulmuştu. Kitty de ona karşı boş değildi; fakat kalbinin sesini dinlemesine zaman yoktu. Çok daha büyük bir amaca hizmet ediyordu.

humpty dumpty movie puss in boots ile ilgili görsel sonucu

Altın yumurtlayan kaz.
Sihirli fasulyeleri ele geçirmek için atlattıkları badirelere değmişti nihayet. Fasulyelerden göğe doğru uzanan dev sarmaşıklar, bulutların üstündeki ülkeye ulaşmaları için ilk adımdı. Bu adımı birkaç tehlike ile de olsa başarıyla atlatmışlardı. Altın yumurtlayan kazın ülkesindeydiler artık. Hayalleri nihayet gerçek olmuştu. Altın yumurtaları bırakıp altın yumurtlayan kazı almanın daha iyi fikir olduğunu düşünen Humpty Dumpty, kazı da alarak hep birlikte insanların ülkesine doğru yola çıktılar.

l oeuf dans le chat potté ile ilgili görsel sonucu

Kötülerle mücadele…
Çocukluk hayallerine sonunda ulaştıklarını düşünen Çizmeli Kedi, hava kararınca huzurlu bir uykunun kollarına bıraktı kendini. Sabah olduğunda ise yalnızlığa uyandı. Kitty, Humpty Dumpty ve altın yumurtlayan kaz gitmişti. Onları bulmak için kötülerle mücadele etmesi gerekiyordu, savaş kaçınılmazdı; ama bunların hiçbiri önemli değildi. Önemli olan sonunda arkadaşlarına kavuşacak olmasıydı.

puss in boots ile ilgili görsel sonucu

Hain intikam planı.
Çizmeli Kedi arkadaşlarını bulmuştu bulmasına ama hiç beklemediği bir son ile karşılaşmıştı. Kötü zannettiği kişiler aslında arkadaşlarıyla aynı takımdaydılar. Humpty Dumpty’nin geçmiş günlerin intikamını almak için yaptığı plan tutmuş ve Çizmeli Kedi bir kez daha oyuna gelmişti. Hayallerinin üzerine inşa ettiği yaşamı aslında büyük bir yalandı. Bunca yıl işlemediği bir suç yüzünden kaçak yaşamıştı, şimdi ise işlemediği bir suçun bedelini ödeyecekti. Ne de olsa kahraman kedi olmak bunu gerektirirdi.

puss in boots 2011 movie wallpaper ile ilgili görsel sonucu

Bir kahraman kedi…
Humpty Dumpty’nin kötü planları sonucunda yumurta hem zengin olmuştu hem de Çizmeli Kedi hapsi boylamıştı. Fakat bu hikayede kötülerin kazanmasına yer yoktu. Cesur yürek Çizmeli Kedi bir kez daha kahramanlığa soyundu. Hayatı pahasına da olsa geçmişi telafi edecek ve sevdiği insanların yaşadığı bu kasabayı kurtaracaktı. Çünkü bu, kahraman bir kedinin hikayesiydi.

Serinletici Sinema Kulübü puanı:

Fragman:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...