F1’in taraftar kitlesinin çoğunluğu 25 yaş ve üstü

Share

Liberty Media’nın son iki yılda yaptığı çalışmalara rağmen 25 yaş ve altı taraftar sayısı %14’ün üstüne çıkamadı.

Liberty, Formula 1’in taraftar kitlesini gençleştirmek için F1’in başına geldiği günden bu yana çeşitli adımlar attı.

Bunlar arasında sosyal medyanın ve internet kaynaklarının aktif şekilde kullanılmasıyla, eSpor gibi organizasyonların gerçekleştirilmesi de yer alıyordu.

Özellikle sosyal medyadaki çalışmalar büyük beğeni topluyor ve resmi hesapları pek çok insan tarafından takip ediliyor. Ama yapılan çalışmalara rağmen F1, yeni neslin sadece küçük bir kısmına hitap edebiliyor.

Konu hakkında yaptıkları bir analizden bahseden F1’in küresel araştırma direktörü Matt Roberts, küresel çapta Formula 1’i seyreden taraftarların yaş ortalamasının 40 olduğunu söyledi.

Analize göre taraftar kitlesi:

  • 25 yaş altı: %14
  • 25-35 yaş: %30
  • 35-44 yaş: %20
  • 45-54 yaş: %20
  • 55 ve üstü yaş: %17

İtalya, İngiltere ve Almanya’daki pazarlardaki taraftar sayısının daha yüksek yaşlarda olduğunu söyleyen Roberts, genç taraftar sayısının en yüksek olduğu yerlerin ise Amerika ve Çin olduğunu dile getirdi.

Bununla birlikte F1 eSpor’u takip eden kitlenin %80’ini 35 yaş ve altındaki taraftarlar oluşturdu.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...