Netflix üyelik ücretlerine büyük zam geliyor

Share

Film ve dizi denildiğinde akla gelen ilk yayın platformlarından biri olan Netflix‘in üyelik ücretleri ile ilgili ortaya atılan iddia gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, önümüzdeki aylarda Neflix üyelik ücretleri için zam yapılacağı öne sürüldü. İşte detaylar!

Amerika’daki Netflix üyelik ücretleri için büyük zam kapıda

Amerika’nın önde gelen televizyon kuruluşlarından olan biri CNBC’nin elde etmiş olduğu bilgilere göre, önümüzdeki aylarda Netflix üyelik ücretleri yüzde 13 ila yüzde 18 arasında zamlanacağı belirtildi.

Henüz, Netflix tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da, söz konusu zammın şimdilik Amerika toprakları içerisinde sınırlı kalacağını da özellikle belirtelim.

CNBC‘nin paylaşmış olduğu raporlara geri dönecek olursak, popüler yayın platformunun Giriş Paketi’nin 8 dolardan 9 dolara çıkartıldığını görmekteyiz. Bunun haricinde ise Standart Paket ücretinin de 11 dolardan 13 dolara çıkartılacağını da belirtelim.

En son olarak Premium Paket içinde yüzde 13 ila 18 arasında zam yapacak olan Netflix bu üyelik ücretini de, 14 dolardan 16 dolara çıkartacağına şahit olmaktayız.

CNBC’nin paylaşmış olduğu zamların önümüzdeki 3 aylık periyot içerisinde uygulanacağını da özellikle belirtelim. Söz konusu, bu durumun haberin başında da belirtiğimiz gibi sadece Amerika‘daki kullanıcılar için geçerli olacağı da yeninden belirtelim.

Ancak, yine aynı şekilde şirkete yakın kaynaklarca aktarılan bir diğer raporda ise benzer bir zammında Avrupa’daki kullanıcılar için yapılacağı da ön görülüyor.

Tabii, şimdilik bu durumun resmi bir açıklama yapılmadan doğru olduğunu söylemek yanlış olacaktır.

Shiftdelete

17.01.2019 güncelleme: Konuyla ilgili Serinletici’ye ulaşan Netflix yetkilileri konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Netflix abonelik ücreti artışları her ülkeye özel olarak gerçekleştiriliyor. ABD pazarında görülen artış, tüm dünyada ya da Türkiye’de benzer bir artışın yaşanacağı anlamına gelmiyor.

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...