2043 yılının Pantone rengi ‘ölü mercan’

Share

Kirlilik ve iklim değişikliği dünyamızı tehdit ediyor. Artık bu gerçeği görmezden gelmek mümkün değil. Özellikle sudaki yaşam, kirlilik ve iklim değişikliğinin sebep olduğu olumsuz sonuçları göstermeye başladı bile. Greenpeace gibi çevre konusunda uzmanlaşan sivil toplum örgütleri, yaptıkları kampanyalarla dikkatleri bu konuya çekmeyi başarıyor.

Geçtimiz günlerde Filipinler’de atıklardan yapılan kıyıya vurmuş balina yerleştirmesini; plastik pipet atıklarının sudaki dostlarımıza verdiği zararı gözler önüne seren ilanları hatırlarsınız. Bunların yanı sıra, büyük markalar da çeşitli kampanyalarla denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmeye çalışıyor. Adidas’ın Real Madrid ve Manchester United için okyanus plastiğinden ürettiği formalar bu amaca hizmet ediyor.

Hatta Coral Crafters projesiyle geçtiğimiz yaz Minecraft, topluluğunu Meksika’nın Cozumel sahillerindeki mercanların yeniden büyümesi için yardım etmeye çağırdı. Tüm bunlar, 2 milyon hayvan türünün yaşam alanı olan mercan kayalıklarının yok olmasını engellemek için.

Color of the Year 2043 Dead Coral ile ilgili görsel sonucu

Denizler Büyük Tehlike Altında

Fernando Carrión ve Rodrigo Bistene‘nin kurduğu reklam ajansı The Raccoons‘un projesi Color of the Year 2043 Dead Coral da küresel ısınma ve çevre kirliliğinin meydana getirdiği bu önemli soruna dikkat çekiyor. Dünyamızın bu hızla kirlenmeye devam etmesi, 2043 yılında mercan resiflerinin yok olması tehdidini de içinde barındırıyor.

Color of the Year 2043 Dead Coral ile ilgili görsel sonucu

Color of the Year 2043 Dead Coral bu anlamda oldukça dikkat çekici bir kampanya. Hatırlayacağınız üzere her yıl trendleri izleyerek yılın ruhunu yansıtan bir renk seçen Pantone, bu yılın rengini Living Coral olarak belirlemişti. The Raccoons’da bu durumu, mercan resiflerinin yüz yüze geldiği yok olma tehlikesini göstermek için güzel bir fırsata çevirdi.

Yaşayan Mercan renginden Ölü Mercan rengine geçiş yapmamıza çok da uzun bir süre kalmadığına dikkat çeken The Raccoons bu gerçekçi Pantone Color of the Year parodisi ile durumun ehemmiyetini gözler önüne seriyor.

bigumigu

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...