2019 Ford Mondeo

Share

Avrupa’da yaklaşık 5 yıldır yollarda olsa da Fusion ismiyle Kuzey Amerika’da 2012 yılından bu yana satılan Ford Mondeo makyajlandı. Genel olarak makyajlı Fusion detaylarına kavuşan otomobilin kaputu altında da yenilikler var.

Ana hatlarında farklılık olmayan otomobilin LED farları da aynen korunmuş. Ön panjur ve tamponun tasarımındaysa ufak tefek yenilikler var. 17, 18 ve 19 inç çaplı jantlarda yeni seçenekler sunulurken stopların da iç desenleri değişmiş.

İç mekanda da büyük yenilikler sunmayan Mondeo, trim parçaları ve döşemelerde güncellemeye giderken 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araçlarda vites kolunun yerini çevirmeli bir kuamda almış. Adaptif hız sabitlemeye dur-kalk fonksiyonu eklenirken bu şanzımana sahip modeller tam otomatik park yardımcısına da kavuşmuş.

Kaput altında 1.5 litre hacimli, 165 beygir güç üretebilen benzinli üniteyi koruyan Mondeo’nun 2 litre hacimli benzinli motoruysa makyaj sonrasında listede yer almıyor. Onun yerine marka, 2 litre hacimli üniteyle donatılan hibrit seçeneği station wagon kasada da sunmaya başlamış. 187 beygir güç üretebilen bu aracın bagaj hacmiyse 403 litreye gerilemiş.

1.5 litre hacimli Diesel motordan da henüz bir haber gelmemiş olsa da 2 litre hacimli EcoBlue ünitelerin 120, 150 ve 190 beygir güç üretebilen seçeneklerinin kaput altına girdiği açıklandı. Son iki araçta 8 ileri vitesli otomatik şanzıman sunulurken dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyonel olarak alınabiliyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...