Microsoft’tan Android veya iOS’a geçin çağrısı

Share

Microsoft, Windows Phone işletim sistemiyle geçtiğimiz yıllarda, iOS ve Android‘e rakip olma noktasında adımlar atmıştı. Windows Phone 10, 2015 yılının sonlarına doğru kullanıma sunulmuş, olumlu veya olumsuz pek çok tepkiyi de toplamıştı. Bu seferki haberimiz Windows Phone ile alakalı, hem üzücü hem de komik denilebilir. Microsoft, Windows Phone 10 kullanıcılarına ‘Android veya iOS’a geçin‘ çağrısı yaptı.

‘Bir Android veya iOS’a geçin’

Microsoft, Windows Phone 10 sürümü için genel desteği kesme kararı aldı. ‘Windows 10 Mobile desteğinin sonu : SSS’ adıyla oluşturduğu sayfada, bazı merak edilen soruları yanıtlayan Microsoft, bazı şaşırtıcı tavsiyelerde de bulunmuş durumda. ‘Windows 10 Mobile kullanıcıları şimdi ne yapmalı?’ sorusuna, ‘desteklenen bir Android veya iOS aygıtı‘na geçmeleri tavsiye edildi.

Sitede belirtilene göre 10 Aralık 2019 tarihinden itibaren, Windows Phone cihazları desteğini kaybedecek. Bazı cihazların desteği, daha erken bir tarihte, 11 Haziran‘da kesilecek. Microsoft, desteğin kesilmesinden önce kullanıcıların elle yedekleme almasını tavsiye etti. Microsoft’un kestiği destek genel olarak şunları kapsıyor : Güvenlik güncellemeleri, güvenlikle ilgili olmayan düzeltmeler, ücretsiz destek seçenekleri, ücretsiz çevrimiçi destek, ürün desteği.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...