‘1915 Çanakkale Köprüsü planlanandan bir yıl erken açılacak’

Share

TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Çanakkale Köprüsü’nün 2022’de yani planlanan tarihten bir yıl önce açılacağını açıkladı.

Buna göre köprünün Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü olan 18 Mart’ta açılması bekleniyor.

“1915 Çanakkale Köprüsü Kule Keson Temellerinin Yüzdürülmesi Töreni”nde konuşan Yıldırım, köprünün yaklaşık 20 milyar liraya mal olacağını söyledi.

Gelibolu ile Çanakkale’nin Lapseki ilçelerini birleştirecek köprü yaklaşık 4,5 km uzunluğunda olacak.

Çanakkale Boğazı’na köprü yapma düşüncesi ilk kez 1984-1989 yılları arasında ortaya atılmış, daha sonra 1994’te tekrar gündeme gelen köprü projesi için 1995’te ihaleye çıkılmıştı. 18 yabancı firmanın katıldığı ihaleyi kazanan firma, projenin yapılabilir olmadığını belirterek projeden çekilmişti.

3 Mart 2016 tarihinde dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından köprünün adının Çanakkale 1915 Köprüsü, kuleler arası açıklığının Cumhuriyet’in 100. yılına uyumlu olarak 2023 metre olacağı ve 2023 senesine kadar hizmete gireceği açıklanmıştı.

BBC

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...