David Bowie 20. yüzyılın en iyi şovmeni seçildi

Share

10 Ocak 2016’da hayatını kaybeden İngiliz müzisyen David Bowie, Britanya halkı tarafından 20. yüzyılın en iyi şovmeni seçildi.

Bowie “Space Oddity”, “Heroes” ve “Changes” gibi dünyanın her yerindeki müzik listelerinde uzun süre yer bulan eserlerin yanısıra konserlerinde yaptığı sahne şovları ile de tanınıyordu. Bowie kariyerinde 25 tane albüm çıkardı.

Bu anketten önce BBC’nin “20 yüzyılın en iyilerini” belirlemek için yaptığı oylamayı en iyi lider dalında Nelson Mandela, en iyi bilim adamı dalında Alan Turing, en iyi kaşif dalında ise Enest Shackleton kazandı.

5 Şubat’ta her kategorinin kazananının yer alacağı bir anket yapılacak ve kazanan “20. yüzyılın en büyük insanı seçilmiş ” olacak.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...