Huawei Mate 20 Pro, DxOMark’ta zirveye yerleşti

Share

Huawei’nin 16 Ekim tarihinde Londra’da düzenlediği etkinlikte tanıtımını gerçekleştirdiği telefonlardan birisi de, Huawei Mate 20 Pro modeli oldu. Bu telefonun üst seviye donanımını bir kenara, kamerası oldukça etkileyici.

Bu kapsamda Mate 20 Pro‘nun kamerası, teknolojik cihazların kameralarını detaylı inceleyerek değerlendiren DxOMark tarafından değerlendirildi. DxOMark puanına geçmeden önce Mate 20 Pro kamera özelliklerini kısaca hatırlayalım.

Mate 20 Pro DxOMark puanı belli oldu

40 Megapiksel çözünürlüğündeki f/1.8 diyaframa sahip geniş açılı ana kameraya, 20 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 diyaframa sahip ultra geniş açılı ve 8 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.4 diyaframa sahip tele foto kamera eşlik ediyor.

4K çözünürlükte 30 fps ve 720p çözünürlükte 960 fps video kayıt imkanı sunuluyor. Cihazın ön tarafına geçtiğimizde ise 24 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyafram açıklığına sahip geniş açılı bir kamera yer aldığını görüyoruz.

DxOMark, Mate 20 Pro’nun kamerasına 109 puan verdi. Fotoğraf konusunda 114 puan alan kameranın video çekimi konusunda elde ettiği puan ise 97 oldu.

Böylece Huawei’nin yeni amiral gemisi 105 puana sahip olan iPhone XS Max’ı da geride bırakarak birinci sıraya yerleşti. İkinci sırada ise geçtiğimiz yılın amiral gemisi Huawei P20 Pro yer alıyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...