Kilo verme çabasının dayanılmaz ağırlığı

Share

Birkaç kilo vermek için gerekli motivasyonu hiç beklemediğin yerlerde bulabilirsin. Kamu Sağlığu Uzmanı, BZ Nutrition’ın kurucusu Diyetisyen Brigitte Zeitlin iki strateji sunuyor.

Motivasyon: İş yerinde daha iyi performans göstermek.
Araştırmalara göre: Bir kilo verme programına başlayan kişiler, eskiye kıyasla daha iyi çalışıyor. Bunun birinci sebebi, kilo verdikten sonra daha sağlıklı oldukları için eskisi kadar sık hasta olmamaları.
Bende işe yarar mı? Yaramaması için bir neden yok. Daha sağlıklı olduğunda stresle daha iyi başa çıkarsın ve kendine güvenin artar. Bu da ofisteki zamanını daha verimli geçirmene yardımcı olur.

woman diet work ile ilgili görsel sonucu

Motivasyon: Nakit para
Araştırmalara göre: İki grup arasında yapılan kilo verme araştırmasında, hedefine ulaşınca ödül olarak nakit para kazanacak grup, sekiz ayda diğer gruba kıyasla iki kat fazla kilo vermiş.
Bende işe yarar mı?

Para ödülünü aldıktan sonra yeni bir motivasyona ihtiyaç duyabilirsin. Ama denemeye değer: Arkadaşınla iddiaya girip, diyetisyen muayenesi sonrasındaki sonuca göre kendine ya da ona SPA seansı hediye edebilirsin.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...