Mick Schumacher, Ferrari’nin genç sürücüsü oldu

Share

Ferrari, yaptığı açıklama ile Mick Schumacher’in Ferrari Genç Sürücü Akademisi’ne katıldığını duyurdu.

2018 Avrupa Formula 3 şampiyonu Mick Schumacher, Ferrari Sürücü Akademisi’ne resmen katıldı.

Ferrari, resmi açıklamayı bugün yaparken, sürücü akademisinde ayrıca Callum Ilott, Giuliano Alesi, Marcus Armstrong, Robert Schwartzman, Enzo Fittipaldi ve Gianluca Petecof olacak.

F2’de yarış kazanmayı başaran Antonio Fuoco ve bu yıl Avrupa F3’te mücadele eden Guan Yu Zhou, artık FDA bünyesinde yer almıyorlar.

Ferrari’nin yeni F1 takım patronu Mattia Binotto, Michael Schumacher 2000-2004 arası arka arkaya beş şampiyonluk kazanırken Maranello merkezli ekipte mühendislik görevini üstleniyordu.

Binotto, takım patronu olarak yaptığı ilk açıklamada şöyle konuştu: “Doğuşundan beri onu tanıyan birisi olarak, Mick’i Ferrari’ye davet etmek oldukça özel bir duygu.”

“Fakat biz onu hem yeteneği hem de genç yaşına rağmen bir insan ve profesyonel olarak diğer insanlardan ayıran özellikleri yüzünden seçtik”

Babası Michael, 1996 yılında Ferrari adına yarışmaya başlamış ve İtalyan ekiple geçirdiği 11 yılın ardından 2006 yılı sonunda emekli olmuştu.

Schumacher, “Doğduğumdan beri Ferrari’nin kalbimde büyük bir yeri vardı ve aynı şey ailemiz için de geçerliydi.”

“Bu yüzden yakaladığım bu fırsattan ötürü kişisel anlamda oldukça mutluyum.” dedi.

Schumacher, Ferrari’nin genç sürücüsü olmasının ardından 2019 yılındaki sezon içi testinde mevcut Formula 1 araçlarının direksiyonuna geçme şansı da yakalayacak.

2019 sezonunda dört günlük sezon içi testi yapılıyor ve bunların iki gününe kariyeri boyunca sadece iki Grand Prix’ye katılmış sürücüler çıkabiliyor.

Ferrari’de geçen yıl bu kriterlere uyan sadece Antonio Giovinazzi vardı. İtalyan sürücü geçen sezonki testlerde hem Ferrari, hem de Sauber ile piste çıkmıştı.

Ancak 2019’da Sauber’de tam zamanlı olarak yarışacağı için Ferrari ile piste çıkamayacak.

Schumacher’in aynı zamanda Haas ve Sauber müşteri takımlarıyla piste çıkma ihtimali de bulunuyor.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...