Kent mobilyalarının eğlenceli gölgeleri

Share

San Francisco merkezli bir sanatçı Damon Belanger, kaldırımlarda boyanmış eğlenceli sokak sanatı nesnelerin gölgeleriyle oynuyor.

Sıradan kent nesnelerinin yanında, karikatür benzeri canavarlar ve mizah ile tasvir edilen hayvanları resmediyor. Belanger’ın resimlerinin mükemmel yerleşimi kaldırım unsurları yerde gölgeler yaratıyor, kamusal alanı canlandırıyor ve bir mizahi anlatım kazandırıyor.

Belanger sanatına beyaz tebeşirle karakterinin taslağını çizerek başlar, daha sonra gri pigmentle silueti boyar. Canavarlar, maymunlar ve robot figürleri; park sayacının, bisiklet rafının ve tezgahın tabanından görünüşte ortaya çıktığı için cansız kent mobilyalarına beklenmedik şahsiyetler veriyor.

Belanger, “Genel tema dönüşüm ve sürpriz” diyor sözlerine devam ediyor; “İlginç bir şey ortaya çıkıncaya kadar, gölgelere pek fazla dikkat etmiyoruz. Bir hayvana benzeyen ya da olağan dışı bir şey gibi bir ağaç tarafından gölgede bırakılan bir gölgeyi fark edersiniz.”

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...