Yeniden satışa çıkan iPhone SE stokları tükendi

Share

Yeni iPhone modellerinin tanıtılmasının hemen ardından, iPhone X, iPhone 6s/6s Plus ve iPhone SE modellerinin bir daha satılmayacağını açıklayan Apple, geçtiğimiz gün radikal bir karara imza atmıştı.

iPhone XS ve XR modellerine beklenenden daha ilgili görmesinden dolayı Apple, hatırlarsanız Kasım ayında iPhone X üretimine yeninden başlamıştı. Şimdi ise, teknoloji devi, satıştan kaldırdığı iPhone SE modelini yeniden satışa sundu.

Hem bu yılki düşük satış rakamlarını pekiştirmek, hem de elinde kalan stoğu eritmek için iPhone SE modelini yeniden indirimli fiyattan satışa sunan Apple, büyük bir başarıya imza attı.

32 ve 128 GB olmak üzere iki farklı versiyonu bulunan iPhone SE‘nin oldukça uygun fiyattan satışa sunulduğunu da belirtelim. Apple’ın yapmış olduğu açıklamaya göre, 128 GB‘lık SE modeli 299 dolardan satışa sunulurken, 32 GB’lık SE modelinin ise 250 dolardan satışa sunulduğu açıklanmıştı.

Tüm bunları geride bırakacak olursak, söz konusu iPhone modelinin satışa sunulmasından çok kısa bir süre sonra stoklarının tamamen tükendiği açıklandı. Tabiri caizse, uygun fiyata iPhone almak isteyen birçok kullanıcı Apple Store‘un çevrimiçi mağazasına adeta akın etti.

Tabii, durum böyle olunca da iPhone SE stokları kısa süre içerisinde tükenmiş oldu. Apple’ın yeniden böyle bir kampanya düzenleyeceği henüz bilinmiyor. Ancak, Apple’ın yeniden üretime başladığı iPhone X modellerinin de benzer bir indirim ile satışa sunulması ön görülüyor.

iPhone SE özellikleri neler sunuyor? Kısaca hatırlatalım

4 inç büyüklüğündeki ekranı 1136 x 640 piksel çözünürlük sunan SE, Apple A9 işlemciden güç alıyor. Cihazın arka tarafında 12 Megapiksel, ön tarafında ise 1.2 MP’lik bir kamera yer alıyor.

2016 yılında satışa sunulan telefon, iPhone 5 ve 5s modelleri ile aynı tasarımı kullanıyor. Apple bu cihazı büyük ekranlı iPhone’lardan hoşlanmayan kullanıcılara hitap etmesi için üretti ve ciddi bir kullanıcı kitlesi oluştu.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...