Kavgadan sonra hızla sakinleşin

Share

Bu kolayca uygulanabilir taktikler sayesinde gerilimi üzerinizden bir anda atabilirsiniz. Birbirinize yeniden aşık olduğunuzu hissetmek için önerilerimizi mutlaka deneyin.

“BİZ” DEYİN
Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, bu kelimeyi kullanan çiftlerin en şiddetli kavgaları bile rahatlıkla atlattıklarını gösteriyor. Tartışma sırasında “Ben her zaman diş macununun kapağını kapatıyorum. Ya sen?” cümlesini kurmak yerine, “Biz genelde bu konularda çok iyiyiz. Şimdi ne oldu ki?” deyin.

İKİNCİ TURU AYARLAYIN
Bir tartışmanın alevlenmeye başladığını hissettiğiniz anda, konuyu bir kenara koyup daha başka bir zamanda sakinleştiğinizde tekrar açmayı önerin. Üzerinden biraz zaman geçip ikiniz de rahatladıktan sonra, birbirinize daha az eleştiri yapacağınızdan ve daha sakin olacağınızdan uzlaşmaya varmanız da daha kolay olacaktır.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...