Mick Schumacher, F2’yi ilk altı içerisinde bitiremezse süper lisansını kaybedecek

Share

Mick Schumacher, 2019 yılında süper lisansa sahip olmasına rağmen eğer Formula 2’yi ilk altı içerisinde bitiremezse süper lisansını kaybedecek.

Mick Schumacher, 2016 yılında İtalya ve ADAC Formula 4 serilerini ikinci sırada tamamlamış ve toplamda 20 süper lisans puanı almıştı.

2018’deki Avrupa Formula 3 şampiyonluğu genç sürücüye 30 süper lisans puanı daha getirdi ve 2019 itibariyle 50 puana sahip durumda.

Kurallara göre Formula 1 için 40 puan alınması gerekiyor ve Schumacher’in elinde yeterli puan olduğu için şu anda süper lisansa sahip.

Fakat alınan her puan, alındıktan sonraki üç yıl için geçerli oluyor. Bu da Schumacher’in İtalya ve ADAC F4 serilerinden gelen 20 puanı 2020 yılında kaybedeceği anlamına geliyor.

Schumacher yeni sezonda Formula 2’de mücadele edecek ve en az 10 süper lisans puanı alması gerekecek.

Kurallara göre FIA Formula 2 Şampiyonası’nı ilk üç sırada tamamlayan isimler 40, dördüncü tamamlayan isim 30, beşinci tamamlayan 20 ve altıncı tamamlayan 10 puan alıyor.

Eğer Schumacher, 2020 yılında Formula 1’de yarışmak istiyorsa 2019 Formula 2 sezonunu en kötü ihtimalle altıncı sırada bitirmek zorunda kalacak.

Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu Michael Schumacher’in oğlu, Formula 2’de Prema Powerteam adına yarışacağını açıklamıştı.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...