Apple’dan yeni iPad ve iPod geliyor

Share

Apple, yazılım güncellemeleri konusunda oldukça hızlı ve dinamik bir şirket denilebilir. Geçtiğimiz ay yayınlanan iOS 12.1.3 sürümünün ardından, iOS 12.2 sürümünün test çalışmaları da başlamış durumda. Test durumundaki bu işletim sisteminin kodlarında, şirketin ilerleyen zamanlarda tanıtacağı yeni ürünler gözüktü. İşte bu kodlarda gözüken Apple’ın yeni ürünleri.

Uzun bir süredir merakla beklenen yeni nesil iPad Mini modeli, son zamanlarda sıkça yeni iddialarla gündeme oturuyordu. iPad Mini 5 olarak adlandırılması beklenen yeni model, iOS 12.2 kodlarında ‘iPad 11‘ olarak gözüküyor. iPad Mini serisi, uzun süredir yeni bir modele kavuşmuyordu. iPad Mini 5 modelinin, bu yıl ilk çeyrekte lanse edilmesi bekleniyor.

Güçlü işlemci ve düşük maliyetli bir LCD ekranla geleceği söylenen model, hem Wi-Fi hem de LTE olarak üretilecek. Bununla birlikte iPad Mini 5 modelinde Face ID teknolojisinin kullanılması beklenmiyor. Cihazın biyometrik güvenliği, yüz kilidi yerine parmak izi ile sağlanmış olacak.

Bununla birlikte kodlarda yeni bir iPod Touch modeli de gözüküyor. Tıpkı iPad Mini gibi, iPod Touch serisi de uzun süredir yeni bir modelle güncellenmemişti. ‘iPod 9‘ kod adıyla geçen ürünün, yedinci nesil iPod Touch olduğu düşünülüyor. Yeni iPod Touch modeliyle ile ilgili gelen bilgiler biraz ilginç sayılabilir. Yeni modelde 7 inç LCD bir ekran bulunacak. Herhangi bir biyometrik doğrulama yöntemi içermeyen model, oyun odaklı olarak piyasaya sunulacak. Ancak bu sefer iPad Mini ile iPod Touch modellerini birbirinden ayıran şeyin ne olacağı akıllara geliyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...