SpaceX’in Mars Starship gemisi, rüzgardan zarar gördü

Share

SpaceX CEO’su Elon Musk 23 Ocak Çarşamba günü yaptığı açıklamada, sert rüzgarların şirketin prototip Mars Starship uzay gemisinin bir bölümünü tahrip ettiğini belirten bir tweet attı. Elon Musk’a göre, saatte 80 kilometrelik hıza ulaşan rüzgar, geminin palamar bloklarını kırdı ve roketin üst kısmındaki büyük burun konnektörüne zarar verdi. Geminin burun bölümünün onarılması ise birkaç hafta sürecek.

TEST UÇUŞLARI AKSAYACAK

Eskiden Büyük Şahin Roketi (BFR) olarak bilinen Starship gemisi, Teksas’ın güneyindeki Brownsville şehri yakınlarındaki SpaceX’in Boca Chica tesisinde inşa ediliyor. Elon Musk ilk olarak bu roketi alçak irtifalara gönderecek ve güvenilir bir şekilde dünyaya geri indirmek için testler yapacak. Starship roketinin ilk testlerini önümüzdeki ay yapmayı planlayan Elon Musk, rüzgarların gemiye zarar vermesinden dolayı test uçuşlarını biraz ertelemek zorunda kalacak.

İLK GÖREV 2022’DE

SpaceX’in yeni nesil uzay aracı olacak Starship, kargo ve insanları önce yörüngeye ve ardından da Mars’a taşımak üzere tasarlanıyor. Üretim esnasında birçok değişikliğe uğrayan aracın yapımında paslanmaz çelik kullanılıyor. Geminin ilk görevi ise 2022 yılında başlayacak.

En Son Haber

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...