Diyet motivasyonunu arttıracak 5 tüyo

Share
Yeni yıl kararlarınız arasında diyet yapmak da varsa aldığınız bu kararı ertelemeyin. Unutmayın, diyet yapmak motivasyon işi! O motivasyonu sağlayacak kişi de sizsiniz. İşte Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber’den diyet motivasyonunuzu yüksek tutacak öneriler:
1- Aç değilken atıştırmak istediğinizde bunu en yakınınızdaki kişiye yüksek sesle itiraf edin. Aç olduğumdan değil sadece çok sıkıldığımdan yemek istiyorum gibi… Düzenli uyguladığınızda işe yaradığını göreceksiniz.
2- İştahınıza yenik düşeceğinizi hissettiğinizde yemek yemeye başlamadan önce aynanın önünde birkaç dakika çıplak vücudunuzu izleyin. Sonra giyinip yemeğe dönün. Çok daha azını yiyeceğinize emin olabilirsiniz.
3- O çok sığmak istediğiniz slim fit gömlek veya pantolonu evde sürekli görebileceğiniz bir yere asın. Hedefinizi düzenli olarak hatırlamanızı sağlar.
4- Haftalık öğün ve egzersiz planınızı hafta sonundan yapın ve takip edebileceğiniz bir yere asın. Uyduğunuz her öğeye işaret koyarak devam edin. Böylece performansınızı yüksek tutar ve yaptığınız hataları daha kolay yakalarsınız.
5- Fit kumbara yapın ve sevdiklerinize teslim edin. Her diyet kaçamağı veya her kaçılan egzersizden sonra kumbarayı saklayan arkadaşınıza 1 TL verin. Arkadaşınızla yüzleşmemek adına bir süre sonra kurallarınıza daha sadık olacağınıza emin olabilirsiniz.
Kaynak: Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...