Liberty Media, Formula 1’i satabilir

Share

JohnWallStreet’in haberine göre Liberty Media, 2016 yılında satın aldığı Formula 1’i satma kararı aldı ve potansiyel alıcılar arasında Bernie Ecclestone da var.

Liberty, 2016 yılında Formula 1’i 8.5 milyar dolar kaşılığında satın almış ve sporu daha iyi hale getireceğinin sözünü vermişti.

Fakat başlangıçta umut dolu açıklamalarda bulunan Chase Carey, 2018 yılında verdiği demeçlerde işlerin tahmin ettikleri kadar kolay gitmediğini söylemişti.

Johnwallstreet.com’un haberine göre Liberty, sahip olduğu hisseleri satmayı düşünüyor. Bu sayede yaptıkları yatırım riskini azaltmak istiyorlar.

Habere göre potansiyel alıcılardan birisi Formula 1’i uzun süre boyunca yöneten Bernie Ecclestone olabilir.

Formula 1’in şu anda toplam değerinin 8 milyar dolar civarında olduğu düşünülüyor ve Ecclestone bu hisselerin bir kısmının sahibi olabilir.

Liberty, Formula 1’in başına geçtiği günden bu yana başlangıçta planladığı çoğu şeyi hayata geçiremedi ve geçirdiği çoğu şeylerde de muhalefetle karşılaştı.

Başlangıçta yeni yarışlar ekleyeceklerini açıkladılar ancak Miami’de bunu yapamadılar. Hollanda vb. gibi şehirlerle yapılan görüşmelerden sonuç alamadılar.

Ek olarak yapılan yatırımlar ve çalışmalara rağmen büyük sponsorlar seriye girmedi.Dijital gelişime rağmen genç taraftarlar spora ilgi göstermedi.

Tüm bunlar birleşince, üç yıllık sürecin ardından olası yatırım riskini azaltmak için böyle bir yola gidiyorlar gibi görünüyor.

Bu kapsamda seçenekler arasında tamamen satış ve ek yatırımcılar bulmak yer alıyor.

JohnWallStreet, Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...