Apple, Netflix’e rakip oluyor

Share

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Apple, son günlerde alanında hızla büyüyen film/dizi platformu Netflix’e rakip olmaya hazırlanıyor.

Apple’ın bir süredir Netflix’e rakip olacak bir platform üzerinde çalıştığı biliniyordu. Ancak şirket bugüne dek bu konuyla ilgili en ufak bir açıklama yapmadığından, ilgili platformun nasıl olacağıyla ilgili kimsenin bir fikri bulunmuyordu. Ancak Apple’a yakın bazı kaynakların iddiasına göre Apple söz konusu platformda sona gelmek üzere ve birkaç ay sonra yeni hizmetini tüm dünyaya açmaya hazırlanıyor.

Apple’ın içerik sağlayıcılarla bir süredir görüşme halinde olduğu, anlaşmalar yaptığı ve her şey sona erdiğinde duyurunun yapılması bekleniyor. Bu kapsamda takvimler Nisan ayını gösterdiğinde Apple’ın yeni platformunu tanıtması bekleniyor. İsmi henüz belli olmayan servis, iPhone, iPad, Apple TV gibi Apple cihazlarında önceden yüklü gelen bir TV uygulaması olarak öne çıkacak.

Apple’ın kendi sunduğu içeriklere herkes bedavadan ulaşabilecek; diğer içerik üreticilerine ait materyaller ise ücrete tabi olacak.

İlk olarak ABD genelinde hizmete girmesi beklenen servisin kısa sürede 100’ün üzerinde ülkeye ulaştırılması bekleniyor.

Hürriyet

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...