Ecclestone: F1’in bana ihtiyacı varsa dönmeye hazırım

Share

Bernie Ecclestone, Liberty Media ile organizatörler arasındaki sorunu çözmek için Formula 1’e dönebileceğini söyledi.

Liberty, 2016 yılında Formula 1’i satın aldığında organizatörlerin büyük kısmı Bernie Ecclestone’ın gidişinin spora fayda getireceğini düşünüyorlardı.

Başlangıçtaki iyimserlik, sonrasında yerini karamsarlığa bıraktı çünkü Liberty yönetiminde hiçbir pistin sözleşme şartlarında iyileştirilmeye gidilmedi.

F1 yönetimi Miami ve Hanoi gibi iki şehirde yarış yapabilmek için ülkelere farklı olanaklar sununca, takvimde kalmak için milyonlarca euro ödeyen organizatörlerin tepkisini çektiler.

Geleceğe yönelik net bir stratejinin olmaması ve giderek azalan taraftar sayısı, organizatörleri açıklama yapmaya itti ve 16 Grand Prix’nin organizatörü salı günü yaptıkları açıklamada mevcut şartlardan memnun olmadıklarını açıkladılar.

Şimdi Bernie Ecclestone’ın göreve gelebileceği yönünde söylentiler dolaşıyor.

Dün akşam saatlerinde Daily Mail’e özel açıklamalarda bulunan Ecclestone, F1’in istemesi halinde organizatörler ve Liberty arasındaki görüşmelerde yer alabileceğini söyledi.

88 yaşındaki Ecclestone, “İnsanlar benim onlara katılmam gerektiğini söylüyorlarsa, bu onlara bağlı olan bir şey. Şirketin bir çalışanıyım ve bana söyleneni yaparım.”

“Eğer yardım etmemi istiyorlarsa bunu yaparım. Ölüm döşeğindeyken, oluşturduğum bu sporun çöktüğünü görmek istemiyorum.” dedi.

Ecclestone, F1’in başından ayrıldığı günden bu yana sık sık Liberty’i eleştirmişti.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...