Apple çalışanı casusluk nedeniyle tutuklandı

Share

Apple’ın büyük bir gizlilik ile yürüttüğü otonom araç projesi, Project Titan geçtiğimiz günlerde 200 kişinin işten çıkarılması ile gündeme gelmişti. Ancak, son dönemde projenin detaylarını dışarıya sızdırmak isteyenlerin sayısı artıyor.

NBC Bay Area’nın haberine göre Federal Soruşturma Bürosu veya bilinen adıyla FBI, geçtiğimiz gün Çinli bir Apple çalışanını tutukladı. Bu tutuklamanın ABD – Çin gerginliğinin devam ettiği bu günlerde yaşanması olayı daha da alevlendirdi.

Apple çalışanı Project Titan sırlarını çalarken yakalandı

Jizhong Chen isimli çalışan Apple’ın rakibi olan Çin merkezli bir otonom araç şirketine iş başvurusunda bulunmuştu. Çin’e dönmeye hazırlanan çalışan, başka bir Apple çalışanının dikkatini sayesinde uçuştan bir gün önce tutuklandı.

Hassas bir çalışma alanında Chen’in fotoğraf çektiğini fark eden başka bir Apple çalışanı durumu rapor etti. Bunun üzerine Chen’in bilgisayarında arama yapan yetkililer, projeye ait kılavuz, şema ve fotoğrafların olduğunu fark etti.

Bu Project Titan’ın sırlarının Çinli bir rakibe aktarılmaya çalışıldığı ikinci olay. Temmuz ayında Xiaolang Zhang isimli bir çalışan, Apple’dan gizlilik ile korunan dosyaları almış, son dakika Çin’e aldığı bilet ile kurtulmayı başarmıştı.

Daha sonra bu Apple çalışanı, Çin’de faaliyet gösteren elektrikli otomobil şirketi XMotors tarafından işe alındı. Chen’in 250000 dolar para ve 10 yıl hapis cezası alabileceği ifade ediliyor.

Sihirli Elma

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...