Apple, Google’ın iOS lisansını askıya aldı

Share

Geçtiğimiz günlerde Apple yapmış olduğu açıklama ile birlikte Facebook Research uygulamasının, şirketin dağıtım politikasını hiçe sayması nedeniyle iOS platformları üzerinden kaldıracağını açıklamıştı. Henüz, bu açıklamanın yankıları sürerken Apple’dan bir başka hamle daha geldi. Alınan karar ile birlikte Google‘ın iOS lisansı iptal edildi. Peki, neden?

Apple, Google’ın iOS lisansını iptal etti

Son birkaç gündür almış olduğu kararlarla gündeme gelen teknoloji devi, topluluk kurallarına ne kadar bağlı kaldığını görmekteyiz.

Geçtiğimiz gün, Facebook Research‘ı dağıtım politikalarını ihlal ettiği için App Store‘dan kaldıran şirket şimdi de, Google‘ın iOS lisansını iptal etti.

Screenwise Meter uygulaması ile birlikte iPhone kullanımı ile ilgili verileri toplayan Google’ın, Apple’ın dağıtım politikalarını ve gizlilik kurallarını ihlal ettiği ortaya çıkmasının ardından iOS lisansı geçici bir süre askıya alındı.

Apple Google iOS

Söz konusu bu durum ile bir takım açıklamalarda bulunan Google, yaşananlardan özür dileyerek Screenwise Meter uygulamasını App Store üzerinden kaldırdı. Şimdilik bu durum ile ilgili Apple cephesinden herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Neler yaşanmıştı?

Geçtiğimiz gün Facebook Research uygulamasının, iPhone verilerini toplarken gizlilik kurullarını ihlal etmesinden dolayı, söz konusu bu uygulama tamamen engellenmişti.

Bu gelişmenin ardından teknoloji devi almış olduğu karar doğrultusunda Facebook çalışanlarına uygulamalar için sunulan tüm lisansların iptal edildiği de açıklanmıştı.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...