Şubat ayını sevmek için 10 neden

Share

Ve Şubat geldi, Ocak’tan kurtulduk nihayet! Keramet Şubat’ta diyelim ve yolumuza bakalım. Herkese mutlu Şubat’lar…

Geçenlerde tam da burada Ocak’ı sevmeme nedenlerimizi sıralamıştık bir bir… Şimdi Şubat’ı neden sevmediğimizi değil, aksine sevdiğimizi anlatacağız size.

Tamam eğer sevgiliniz yoksa Şubat da ‘Sevgililer Günü’ nedeniyle bir tutam bunaltıcı, mide bulantılı olabilir elbette ama hadi aya biraz da pozitif bakalım.
İşte size Şubat ayını sevmeniz için 10 neden:

1- Ocak’ta yapılmayan zammınız, bu ay ATM’de size gülücükler atar. Hani o kadar da fazla değildir bu artış ama olsun. Para paradır, mutlu olmakta fayda var.

2- Sevgilisi olanlar için hediye ayıdır. En özel mekanlarda, en özel dakikaların geçrileceği romantik gün, tam da Şubat’ın ortasındadır ki tadından yenmez!

3- Genellikle Ocak’tan daha ılımandır. Mart bile Şubat’tan daha soğuk geçebilir, çoğunlukla. Ve Şubat, unutulmamalıdır ki kış mevsiminin son ayı, bahara yaklaştığımızın tomurcuğudur.

4- Ocak’ta planlama yapmakta zorlanan bünyeler, yıla biraz daha alıştığı için Şubat’ta işleri yoluna koymaya başlar.

5- Sosyal aktivitelerin de artış gösterdiği bir aydır Şubat. Arkadaşlarla ne yapacağım diye düşünenlere bir sürü konser önerebiliriz mesela bu ay.

6- Güneş yüzünü daha çok göstermeye başladığından çok kalın kazaklarla bir süre vedalaşılır, baharlık giysilerin üzerine hırkalar geçirilerek gün kurtarılabilir. Hafiflemediniz mi biraz daha?

7- Şubat ayı artık yıllarda 29, diğer yıllarda 28 çeker. Mesela bu ay 29 gündür. Ve diğer aylara göre daha kısa olduğundan maaşa daha çabuk ulaşılır.

8- Şair Atilla İlhan’ın dizeleridir Şubat:

“seni kim çizebilir şubat yolcusu
yalnız akşam olsun dağınık olsun
ceplerinde bozuk bir bulut uğultusu
geceleyin dörtte bir ölüm korkusu
dörtte dört sabaha karşı yağmursun
seni kim çizebilir şubat yolcusu
bütün çizgileri bozuyorsun”

9- Astrolojide en zeki, dahi burç olarak bilinen Kova’nın ayıdır. İşte bu yüzdendir ki Şubat ayında biriktirilen paralar, atılan aşklar, elde edilen başarılar, çok daha büyük ve kalıcı olur.

10- Diğer ayları da sevebilme ihtimalidir Şubat, bahara ve yaza doğru bir uzanış, kışa vedadır. O yüzden dayanması kolay, yaşanması hiç de zor olmayan bir aydır.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...