Xiaomi’den çift ekran deliği patenti

Share

Akıllı telefon sektörünün yeni trendlerinden birisi de, ekrana gömülü kamera veya diğer adıyla delikli ekranlar. Samsung ve Huawei’den ( aynı zamanda alt markası Honor’dan ) bu ekran tasarımlarının kullanıldığı telefonlar geldi.

Bu ekran tasarımını kullanan markaların arasına Xiaomi’nin, bir ilke imza atarak katılacağı ortaya çıktı. Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi‘nin (WIPO) internet sitesindeki listeye göre, Çinli üretici çift delikli ekran tasarımı için patent aldı.

Patent görselleri ilk bakıldığında Samsung’un kısa bir süre sonra tanıtımını gerçekleştireceği Galaxy S10 Plus’ı akıllara getiriyor. Zira, Galaxy S10 Plus’ın ekranında yer alan geniş delik sayesinde çift ön kameraya yer verilecek.

Xiaomi’nin aldığı patentin en büyük farkı ise ekranın her iki tarafında yani hem sağ hem sol kısımda delik bulunması. Patent dosyasında çeşitli kombinasyonlara yer verildiği için Xiaomi’nin çift delikten nasıl yararlanacağını bilmiyoruz.

Zira, bazı görsellerde her iki tarafta kamera, bazı görsellerde bir tarafta kamera diğer tarafta sensörler gibi kombinasyonlar bulunuyor. Xiaomi’nin bu ekrana yer vereceği akıllı telefonun detayları ilerleyen aylarda gün yüzüne çıkacaktır.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...