Cristiano Ronaldo FIFA 19 kapağından kaldırıldı

Share

Hatırlarsanız, geçtiğimiz aylarda EA Sports sessiz sedasız FIFA 19’un resmi internet sayfası üzerinden Cristiano Ronaldo’nun görsellerini kaldırmıştı. Yaşanan bu olay, Ronaldo’nun birçok hayranı tarafından tepki ile karşılanırken şimdi de, Cristiano Ronaldo FIFA 19 kapağından kaldırıldı.

Cristiano Ronaldo FIFA 19 kapağından kaldırıldı

Son dönemlerde adı vergi kaçakçılığı ve cinsel saldırı olayları ile anılan dünya yıldızı, şimdi de FIFA 19 ile gündemde. Hatırlarsanız, EA Sport E3 2018 fuarında FIFA 19 ile karşımıza çıkmış ve yepyeni yüzüyle sevilen futbol oyununun yeni versiyonunu bize tanıtmıştı.

Bu lansmanın en çok dikkat çeken yönleri, Şampiyonlar Ligi ve yine kapak yıldızı olan Cristiano Ronaldo olmuştu. Fakat, Ronaldo’nun ani kararı ile Real Madrid’den Juventus’a transfer olması EA Sports’u çıkmaza sokmuştu.

Bu gelişmeye paralel olarak Yolculuk Modu başta olmak üzere Ronaldo’nun almış oldu ani karar yüzünden etkilenmişti. Yaşanan bu transfer sonrası Ronaldo’ya özel olarak tasarlanan birçok şeyde değişikliğe giden EA Sports, o dönem olası bir gecikme haberi ile hayranlarını bir hayli tedirgin etmişti.

Ancak hiçbir aksilik olmadan oyunu piyasa sunan dev yapımcı, şimdi de almış olduğu Ronaldo kararıyla sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Adı son günlerde, cinsel saldırı olayı ile anılan Ronaldo‘nun görsellerini ilk önce reklam afişlerinden kaldıran EA Sports herkesi şaşırmıştı. Ancak bu konu ile ilgili birçok söylenti olmasına rağmen herhangi bir şey söylemeyen EA Sports, Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklama ile oyunun yeni kapağını duyurdu.

Crisitano Ronaldo FIFA 19

Hemen yukarıdaki görselden de görebileceğiniz üzere FIFA’nın kapağında artık Neymar, Dybala, ve Kevin de Bruyne yer alıyor. Bu gelişmeyle beraber, Crisitiano Ronaldo FIFA 19 kapağından resmi olarak kaldırıldığı da duyurulmuş oldu.

Fakat, EA Sports‘un neden böyle bir hamleye başvurduğu halen bilinmiyor. Ancak, şirkete yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda Ronaldo‘nun adının cinsel saldırı ile anılmasının şirkete zarar verebileceğinden dolayı böyle bir kararın alındığı şimdilik ön görülüyor.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...