Makyajınızı temizlemeden uyumayın!

Share

Makyaj ile asla uyunmaması gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Ancak makyaj ile uyumamamızın nedenlerini detaylıca biliyor değiliz. İşte makyajla uyumanın cildinize vereceği zararları öğrenin ve makyajla yatarken tekrardan düşünün.

Uyku, cildi restore eden en önemli unsurdur. Bu nedenle yatmadan önce mutlaka yüzünüze uygun cilt ürünleri ile makyajınızı silip, gece bakımınızı yapın. Yüzde makyaj varken yağ bezeleri ve gözenekler ciltte hapsolur. Bu da cildiniz için kötü sonuçlara yol açar. Gece makyajıyla uyuma sonucu cildinizde tıkanmış gözenekler, siyah noktalar, iltihaplı sivilceler ve kızarmalar gibi cilt problemleri yaşamaya başlarsınız. Bütün bu problemleri ortadan kaldırmak için cildinizdeki makyajı tamamen silmeniz lazım. Ayrıca gece makyajlı yüzünüzle yattığınızda bu kalıntılar yastığınıza geçer.

Makyaj, ölü cilt derileri ve yüzünüzde çevre kirliliğinden dolayı oluşan kirliliklerin yastığınıza geçmesine neden olur. Siz her ne kadar gece makyajınızı temizleseniz de temizlemediğiniz gün yastığınızda kalan kalıntılar daha sonraki geceler cildinize zarar verir. Bu nedenle her gece yatmadan önce makyajınızı temizleyin ve yastık kılıflarınızı sık sık değiştirin.

Yüz ve göz makyajı ile uyumak arasında farklılıklar vardır. Göz makyajı ile uyumak gözdeki korneada aşınma riski oluşturabilir ve narin olan göz dokusunda iltihaplanmaya neden olabilir. Göz kenarında iltihaplanma da göz enfeksiyonlarına, tahrişe ve kirpik çizgisindeki bezelerin tıkanmalara yol açabilir. Ayrıca gözlerinizde kızarma ve tahrişle de karşılaşabilirsiniz.

Gece eğlenceden, uzun iş toplantılarınızdan ya da gün içindeki yoğun koşuşturmalarınızdan sonra yorgun düşüp uyuyakalmanız çok normal. Gece uyuyakalmadan önce makyajınızı temizleyerek yaptığınız gece bakımı kadar sabah kalktığınızda yaptığınız yüz bakımı da önemli. Çok sıcak olmayan sıcak su ile yüzünüzü yıkayın.

InStyle.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...