Sağlıklı cilt için sabah rutini

Share

Sabahları hazırlanmak çok kolay değildir. Alarmın ertele tuşuna basmaktan hazırlanmaya, işe vaktinde yetişmeye kadar uğraştıklarınızın arasında cilt bakımı aklınıza gelecek en son şey olabilir. Ancak iyi bir cilt bakımı rutini güne cildinizi hazırlamak için büyük önem taşır. Aşağıdaki 8 basit adımı takip ederek sabah rutininize yeni maddeler ekleyebilir ve cilt bakımınızı bir alışkanlık haline dönüştürebilirsiniz.

Güne bir bardak su ile başlayın
Günlük cilt bakımınıza başlamanın en iyi yolu uyandığınızda güne bir bardak su ile başlamaktır. Sabah içeceğiniz bir bardak soğuk su vücudunuzun susuz kalmasını önler. Gün içinde cildiniz yavaş yavaş vücuttaki suyu tüketir ve sabah erken içeceğiniz su yeniden denge sağlanmasına yardımcı olur.

Sıcak değil ılık su ile duş alın
Kirden kurtulup cildinizi temizlemenin en iyi yollarından biri, güne ılık bir duş alarak başlamaktır. Uzun ve sıcak duştan kaçının çünkü uzun süre sıcak suyla duş almak cildinizde doğal olarak bulunan yağları yok ederek cildin kurumasına yol açar.

Yüzünüzü arındırın
Uyumadan önce yüzünüzü yıkıyor olsanız bile cildiniz kendini korumak için uyuduğunuz zaman da yağ üretmeye devam eder. Her sabah yüzünüzü ılık suyla yıkamaya özen gösterin. Sonra nazik bir hipoalerjenik ve parfümsüz bir nemlendirici ile cildinizi korurken aynı anda nemlendirin ve yatıştırın.

Çatlayan dudakları iyileştirin
Çatlamış dudakların sadece kış aylarında başınıza geldiğini düşünüyor olabilirsiniz ancak dudaklarınız sıcak havada da çatlayabilir. Dudaklarınızı her daim nemli tutmaya çalışın. Devamlı nem sağlamak için her gün vazelinli bir koruyucu kullanın.

Baştan uca nem sağlayın
Sabahları kalktığınızda kuru ciltle savaşmak için yoğun nemlendirici krem ile cildinizi koruyun.

Makyaj altına baz uygulayın
Doğru ve ölçülü şekilde kullanıldığında primer olarak bilinen makyaj bazları cildiniz ve makyajınız arasında bir katman oluşturarak gözeneklerin makyajla dolmasını engelleyebilir.

Hijyene dikkat edin
Makyaj malzemelerinin temiz olmasına özen göstermelisiniz. Fırçalarınızı her hafta temizlemeye çalışın. Eğer sıvı fondöten kullanıyorsanız sünger yerine parmaklarınızı kullanmayı deneyin.

Güneş kremi kullanın
Hangi mevsim olursa olsun UV ışınları cildinize zarar verebilir. Makyajdan önce mutlaka güneş kremi sürün.

Dr.Mehmet ÖZ/Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...