Huawei P30 tanıtım tarihi resmen açıklandı

Share

Uzunca bir süredir sızıntılara konu olan Huawei P30 tanıtım tarihi sonunda resmi olarak açıklandı. İşte, Huawei P30 serisinin tanıtılacağı tarih!

Hatırlarsanız, daha önceden paylaşmış olduğumuz haber ile birlikte siz değerli okurlarımıza P30 serisinin, Mart ayının sonuna doğru Paris’te lanse edileceğini belirmiştik.

Bugün ise, söz konusu durum hakkında Huawei cephesinde resmi açıklama geldi. Huawei Mobile’ın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruyla P30 serisinin 26 Mart 2019‘da Paris‘te tanıtılacağı resmiyet kazandı.

Bildiğiniz üzere Huawei P20 Pro‘de 5x hibrid zoom teknolojisine yer verilmişti. Şirkete yakın kaynaklarda söz konusu P30 modellerinin kamerasının serinin önceki modellerine kıyasla daha gelişmiş özellikler ile karşımıza çıkacağı belirtiliyor Bununla beraber son paylaşılan raporlarda, P30 Pro‘nun ToF 3D sensörü ile beraber geleceği de ile sürülmüştü.

Paylaşılan rapora göre Huawei P30 kamerası, söz konusu kamera sensörü ile beraber 3 boyutlu olarak çekim yapmamıza olanak sağlayacak.

ToF 3D adı verilen sensör sayesinde 3 boyutlu nesneleri detaylı bir şekilde tarayacak olan P30 Pro, bu teknolojiyle beraber kullanıcıların fotoğraflarına daha fazla derinlik katmasına da imkan tanıyacak.

Sızdırılan Huawei P30 Pro özellikleri

Ekran: 6.5 inç, 2340 x 1080 OLED ekran
İşlemci: Kirin 980
RAM: 12 GB RAM
Depolama: 128 GB depolama alanı
Arka dörtlü kamera: 40 MP + 20 MP + 13 MP (tahmin edilen)
Ön Kamera: 24 Megapiksel ön kamera
Batarya: 22.5W Hızlı şarj destekli 4300 mAh
Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C
İşletim Sistemi: EMUI 9.0.1 tabanlı Android 9.0 Pie

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...