Başlangıcını bilmediğin her şey biraz eksik kalır

Share

Avrupa’da hizmet veren yayın platformu Sky, platformunu ve filmin başını kaçırmamanın önemini ünlü filmlerin afişlerinden harf eksilterek anlatıyor.

Karasal televizyon yayınlarından gelip internette dizi izlemeye ne kadar hızlı alıştık değil mi? Dizinin, filmin televizyonda yayınlanacağı saati not edip o ana göre plan yaptığımız zamanlardan istediğimiz zaman istediğimizi izlediğimiz bir düzene bir anda adapte olduk. Abonelik sistemiyle çalışan yayın platformu bir bir hayatımıza girdi ve izleme alışkanlarımızı değiştirdi. Netflix, puhutv, BluTV gibi bu servislerin Türkiye’deki popüler örnekleri. Ayrıca Hulu, Amazon Prime Video gibi ABD pazarının önemli aktörleri.

SKY: Goldfinger

Sky ise Avrupa’da hizmet veren ve spor, film, dizi gibi pek çok türdeki içeriğin yayınını yapan bir yayın platformu. Sky, platformu üzerinden her filmin istenildiği zaman izlenebileceği vurgusunu yapmak için de 4 ilandan oluşan yeni bir kampanya yayınladı.

Başını bilmedikten sonra hikayenin ne anlamı kalır ki?

Sky, Almanya’nın görsel içerik tüketme alışkanlıklarının ABD’nin tam tersi olduğunu, izleyicinin bu tarz dijital platformlara para ödemek istememesi ve bunu gereksiz bulması ayrıca hedef kitlenin film aramaktan hoşlanmadığını, TV’de canlı olarak o an ne varsa onu izlemek istediği içgörüsünden yolan çıkıyor.

SKY: Trainspotting

Sky’ın platformundaki içeriklerin zenginliğini ve canlı yayın ile paralel akışını göstermek için Serviceplan Campaign X ile birlikte herkes tarafından bilinen ikonik filmlerin afişlerinden baş harfleri sildi. Televizyonda filmi ortasından izleyenlerin başını Sky’dan izleyebileceğini de göstermiş oldu. ”Miss the Start. Miss the Story” olarak adlandırılan bu afişlerde izleyicilere “başını kaçırırsan, hikayeyi kaçırırsın” mesajını verdi.

SKY: Braveheart

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...